De cartier

Molnar Piuariu, prima stradă smart din România, prost reabilitată

„Cluj-Napoca: prima stradă smart din România a fost finalizată (str. Molnar Piuariu)”, anunța primarul Emil Boc, în 16 iulie, pe pagina sa oficială de Facebook.

„Prima stradă smart din România a fost realizată de Primăria Cluj-Napoca cu finanțare europeană și dispune de toate facilitățile unui spațiu public modern, „verde”, adaptat la realitățile tehnologice și de mobilitate urbană actuale”, s-a lăudat primarul, care a inaugurat personal marea realizare, postând și fotografii edificatoare în acest sens:

(N.B. Pentru cei nu foarte atenți la detalii, în imaginile de mai sus, edilul a simțit nevoia să se pozeze inaugurând un coș de gunoi destinat rahatului de câine)

Din declarațiile și fotografiile primarului Emil Boc reiese că strada Molnar Piuariu e finalizată, că totul e bine și frumos. Ziar de Cluj a mers însă astăzi, 20 iulie, la fața locului, unde muncitorii încă mai săpau șanțuri și tranșee:

Strada a fost aranjată ca finalizată pentru ședința foto a edilului, iar fotograful Primăriei a suprins, ca de obicei, doar mersul triumfal al aleșilor locali, în câte un cadru ales cu dibăcie, să se vadă numai ceea ce trebuie:

Realitatea necoafată arată însă cu totul altfel.

Priviți banca „inteligentă” din imaginea de mai jos, postată de Emil Boc:

Și banca necosmetizată, fotografiată de Ziar de Cluj:

În imaginile Primăriei nu se vede nici modul în care au fost amplasate băncile, un mod, am putea spune, nu foarte smart.

Bănci cu vedere la bocheți neîngrijiți:

Bănci cu vedere la intrarea în scara blocului, amplasate, probabil, pentru administratorii care își pândesc rău-platnicii:

Și bănci amplasate cu „belvedere” direct pe carosabil, în trafic, fiindcă ce e mai plăcut și mai relaxant, decât să îți odihnești privirea uitându-te la mașinile care îți trec agale la 2 metri de retină, să le inspiri gazele „verzi” de eșapament, să le auzi planetarele sunând?

Primarul Emil Boc a scris, pe pagina sa de Facebook, în 16 iulie, faptul că strada Molnar Piuariu beneficiază de un „sistem îmbunătățit de colectare a apelor pluviale”.

Ziar de Cluj a fotografiat însă astăzi bălțile formate pe această stradă smart, în asfaltul recent (prost) turnat:

„Primăria Cluj-Napoca are în vedere realizarea de astfel de proiecte de regenerare urbană în toate cartierele orașului, în concordanță cu SIDU – Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană”, a precizat primarul Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Așteptăm cu nerăbdare șantierele prelungite, praful în locuințe și, la final, noile inaugurări, praful de pe tobă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *