Din oras

Modernizarea Căii Moților-Mănăștur transformă zona într-un șantier întins pe 15 luni. Traficul de coșmar spre Florești se va încheia în vara lui 2023, potrivit celui mai optimist scenariu

Scris de 421

Autoritățile anunță deschiderea lucrărilor pentru extinderea arterei Calea Moților-Calea Mănăștur și a străzilor adiacente, după ce luni, 10 ianuarie 2022 a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. 

Contractul de execuție a fost semnat de Primărie la începutul lunii decembrie 2021.

CITEȘTE ȘI: Cu o întârziere de două săptămâni, primarul Boc continuă să anunțe extinderea arterei Moților-Mănăștur: „Astăzi semnez contractul pentru supra-lărgirea de pe Calea Mănăștur”. Nu au fost toate documentele la dosar…

„Anul trecut a fost semnat contractul de extindere.

Ieri, 10 ianuarie, a fost dat ordinul de începere. Termenul este de 18 luni, din care 3 luni sunt alocate pentru proiectare. Sperăm să se incadreze în termenul prevăzut.

Iar 15 luni – execuția lucrării. Este vorba de o suprafață de peste 40.000 mp.

După ce va fi făcută această modernizare, practic va fi făcută o fluidizare mult mai bună a traficului în zonă. Prin deschiderea unei noi străzi și a unui nou pod spre strada Uzinii Electrice, nu va mai fi aceeași aglomerație pe George Coșbuc. 

Termenul este de 18 luni începand din 10 ianuarie 2022”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții radio locale.

Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, în perioada următoare va fi stabilit și graficul de implementare a proiectului de extindere pe fiecare stradă în parte. De asemenea, conform lui Dan Tarcea vor fi operate reevaluări necesare procesului de expropriere, astfel încât proprietarii aflați pe coridorul de modernizare să poată primi și banii pentru a se putea muta. 

În iunie 2021, proiectul modernizării şi extinderii străzilor Calea Moţilor – Calea Mănăştur a fost votat în unanimitate de către consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local. 

Proiectul „Privind aprobarea P.U.Z. – modernizare și dezvoltare circulație Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Uzinei Electrice – str Oțetului – str. Mărginașă”, a primit 23 de voturi „pentru” și a fost aprobat în unanimitate.

Valoarea totală a investiției era estimată la 54.328.940,68 lei cu TVA.

Un număr de 48 de imobile, din care 25 din domeniul public și 23 din domeniul privat, se suprapun lucrărilor de modernizare a tronsonului Calea Moților – Calea Mănăștur – strada Uzinei Electrice – strada Oțetului – strada Mărginașă. 

Procedura de expropriere pentru proprietățile aflate pe coridorul de modernizare și extindere a fost demarată în urmă cu un an de zile, în ianuarie 2021. 

CITEȘTE ȘI: Începe exproprierea clădirilor care stau în calea modernizării coridorului Calea Moților – Calea Mănăștur – strada Uzinei Electrice

În ședința de Consiliu Local din 22 decembrie 2020 a fost aprobată Hotărârea de Consiliu Local privind exproprierea acestor imobile. 

Valoarea totală a investiției era estimată la 54.328.940,68 lei, ceea ce înseamnă peste 10 milioane de EURO. Lucrările vor fi realizate de Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj (ARL).

De altfel, potrivit documentației aprobate deja de consilierii locali, valoarea exproprierilor era estimată la suma de 14.466.601,95 lei, iar durata de a realizare a investiției era preconizată inițial la 24 de luni.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 3 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 5 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 5 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 6 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 7 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 8 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 9 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 1 day In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 1 day Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE