Din oras

Mobilizare pentru familia amarata cu 5 copii de pe strada Donath. Politia Locala le-a dus micutilor alimente, dulciuri si jucarii

Cinci copilasi au primit astazi primele papusi Barbie si primii iepurasi de ciocolata din viata lor. Doi batrani au lacrimat cand si-au vazut camara plina de alimente. Impresionati de articolul despre aceasta familie din Ziar de Cluj, cei de la Politia Locala din Cluj-Napoca s-au mobilizat rapid, au pus mana de la mana si au reusit sa stranga 100 de kilograme de alimente, plus haine si jucarii pentru familia Sipos. Tot azi au dus si 8 cutii de bunatati copiilor  din Asociatia pentru Solidaritate si Empatie ”Claudia Safta”. 

Trista poveste a familiei Sipos, 9 clujeni de pe Donath care traiesc din alocatiile a cinci copii si pensia unui bunic a sensibilizat opinia publica clujeana. Ani in sir, singura lor bucurie de sarbatori a fost cutia cu alimente de baza pe care le-o duceau cei de la Asociatia Crestina Hannah. Dupa articol, cativa clujeni s-au interesat pe Internet, altii au sunat in redactie ca sa afle adresa exacta a oamenilor, ca sa le poata duce cate ceva. 

Cei de la Politia Locala s-au pornit spre locuinta lor cu un adevarat convoi, astazi la pranz. Au descarcat din masini baxuri de ulei, pungi de faina, malai, zahar, conserve, dulciuri, apa minerala si multe altele.

Politisti si directori de prin primarie au luat pachetele in brate si au coborat in sir indian pana la casuta alba a familiei Sipos si le-au dus in camara lor goala si rece.

Erau acasa bunicii, uluiti de multimea domnilor care le-au calcat pragul si de potopul de daruri care li s-a adus, din senin. Au mai rasarit, in hainute saracute, trei dintre copilasi, jumatate rusinati, jumatate stralucind de bucurie. 

“Fetele is duse dupa melci. Facem si noi ce putem. Nu am nici un ginere, trebuie sa traim 9 suflete din alocatii si o pensie”, spune bunicul, Ioan Sipos, cu mana la gura. 

La viata lui, a fost lacatus mecanic la Metalul Rosu si alte fabrici comuniste ale Clujului, apoi s-a pensionat. Si-a vandut apartamentul, a cumparat terenul de langa Somes si a ridicat o casuta, insa nu a mai avut bani sa o termine. 

“Am vandut jumate din teren ca sa fac un cotet si sa aducem gazul. Mai mult nu am mai putut. Baiatul cel mare a zis ca lasa, bunicule, ca termin eu scoala si fac casa”, a mai spus el. 

Mormanul de bunatati creste in sarmana camara a familiei, timp in care copiii iau cu sfiala cate un iepuras de ciocolata in mana.

“Nu am mai primit niciodata”, marturiseste Anamaria, scolarita in clasa I la scoala din Rascruci.

Bucuria ramane pe chipurile lor si dupa plecarea oaspetilor, mai ales ca le-au promis ca poate ii ajuta si sa mai repare prin casa. 

“Am citit articolul, mi s-a parut trista soarta acestor oameni si ne-am mobilizat. Am cumparat alimente, am strans mana de la mana, ca suntem si multi, 200 de oameni si am organizat actiunea. Am putea sa ii sprijinim si sa isi termine casa”, a  spus Minodora Fritea, sefa de la Politia locala Cluj. 

Acelasi grup a mers apoi sa duca 8 pachete si pentru copilasii care fac dializa, cei ocrotiti de Asociatia pentru Solidaritate si Empatie “Claudia Safta”.

 

“Apreciez gestul politistilor din Cluj, care nu sunt la prima actiune de sprijinire a copiilor cu insuficienta renala, cei care fac dializa la Centrul Nefromed . Ei au fost incantati sa vada ca oamenii care se ocupa de ordinea si linistea publica si care sunt asemanati cu niste oameni “rai” pentru ca aplica legea au resurse de bunatate care ii determina sa sprijine oamenii in nevoi, asa cum sunt ei, care pe langa suferintele fizice, au si o stare materiala precara”,a declarat Emanuel Ungureanu, presedintele asociatiei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version