General

Moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena vor fi aduse la Cluj-Napoca

Parohia Ortodoxă „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Cluj-Napoca își va serba hramul la sfârșitul săptămânii, iar o delegație a Bisericii Ortodoxe din Grecia va aduce aici racla cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena.

„Hristos a Înviat! Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, o delegație a Bisericii Ortodoxe din Grecia, în frunte cu Preacuviosul Părinte Arhimandrit Sosipatru Pitoulias, al Mitropoliei de  Veria, Naoussa și Kampania, va aduce în Urbea noastră, racla cu Moaștele Sfinților Împărați și întocmai cu Apostolii încununați, Constantin și Elena, cu prilejul prăznuirii hramului Parohiei noastre.

Sfintele Moaște vor fi așezate spre închinare în biserică, unde vor rămâne pentru totdeauna spre binecuvântarea și sfințirea credincioșilor Parohiei noastre precum și a tuturor creștinilor din Cluj-Napoca”, a transmis Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena.

Slujbele se vor oficia în biserica Sfinților Împărați Constantin și Elena de pe strada Moților nr. 25 după următorul program:

  • Sâmbătă, 20 mai 2023, de la ora 18:00, primirea oficială și slujba Vecerniei Mari cu Litie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
  • Duminică, 21 mai 2023, de la ora 10:00, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul Vicar al Eparhiei noastre, va sluji Sfânta  Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi!
  • Duminică, 21 mai 2023, de la ora 18:00, Vecernia și Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena.