Din oras

Mizerie și păduchi într-o școală din Cluj-Napoca, reclamate de un părinte

Scris de 3,841

Un părinte a căruit copil este înscris la Colegiul Național George Coșbuc reclamă condițiile insalubre din școala unde este nevoit să învețe copilul său. În acest moment, o parte a elevilor Colegiului Coșbuc învață în alte unități până ce vor fi finalizate lucrările la noul corp de clădire.

Părintele nemulțumit l-a întrebat pe Emil Boc cât mai durează lucrările la noul corp de clădire al Colegiului, lucrări care trebuiau să fie finalizate în această vară.

”Vreau să vă întreb cum e cu școala Coșbuc. Am copilul la Coșbuc, trebuia să îi mute în noiembrie. Aici unde învăță acum e foarte murdar, au avut și păduchi”, sesizează părintele.

Inspectoratul Școlar Județean ne-a comunicat că nu a fost făcută nicio sesizare în acest sens.

Elevii au fost repartizați încă din 2017 la alte școli

Elevii din clasele primare a Colegiului George Coșbuc învață încă din 2017 la Seminarul Teologic și la Liceul Anghel Saligny, artunci când a demarat procesul de consolidare și renovare a clădirilor vechi. Motivul pentru care clasele primare au fost mutate în alte două locații este acela de a păstra programul de dimineață, iar cei mici să nu fie nevoiți să meargă după-masă la ore.

Lucrările trebuiau finalizate încă din vară, dar acestea s-au prelungit

Potrivit unei declarații a inspectorului general școlar, lucrările la Colegiul Național George Coșbuc trebuiau finalizate încă din vară, dar din păcate acest lucru nu s-a întâmplat.

În luna septembrie Consiliul Local a aprobat alocare sumei de 500.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la Liceul Coșbuc. Atunci, viceprimarul Dan Tarcea declara că elevii ar urma să se poată întoarce la școala începând cu datat de 1 Decembrie. Evident acest termen nu a fost respectat, iar copiii continuă să învețe în alte școli.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 6 hours General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 8 hours Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 9 hours In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 10 hours PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
 • Acum 10 hours Rautacisme
  Tarcea şi-a schimbat ochelarii de cal şi priveşte “frumosul” din Piaţa Unirii prin dalele lui Emil “OSĂ” Boc. Betonul e frumos, mai pui nişte vopsea şi e şi verde şi pistă pentru biciclete
 • Acum 11 hours Vocea ta
  Nici 10% din cele 190 de hectare de spațiu verde enunțate ca fiind în lucru de Boc nu vor fi gata în mandatul său curent, iar două treimi nu vor exista nici măcar la sfârșitul următorului său mandat, în 2028. Poate în al şaptelea!
 • Acum 11 hours In vizor
  Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, ne vorbeşte despre “natura sălbatică” din “Pădurea Clujenilor”. Şi ne zice, cu guriţa lui, că Emil “OSĂ” Boc este UN MINCINOS. Bravo, Tarcea, e bine să fii curajos!
 • Acum 12 hours Rautacisme
  Până la viitorul UNTOLD, „U” Cluj “OSĂ” revină pe Cluj Arena. Echipa “fanion” este tolerată la ea acasă
 • Acum 12 hours Editorial
  Cum v-am mai zis, România este doar ţara bugetarului fericit. Cu cât mai pila, relaţia sau cunoştinţa cuiva, cu atât mai fericit. Şi politicienii tot bugetari sunt, tot lucrători cu limba
 • Acum 14 hours Politica
  MITUIREA SALARIALĂ A BUGETARILOR CONTINUĂ: Guvernul majorează salariile pentru toți bugetarii cu diferența de un sfert până la grila din 2022. Ordonanța prin care creșteau cu până la 50% salariile unor bugetari a fost restrasă, din cauză că doar unii primeau bani în plus
 • Acum 16 hours In vizor
  DEȘI ”SAMSAREALA” CU LEGUME E VECHE, inspectorii ANPC abia acum iau la purecta ”certificatele de producător”. Mai bine mai târziu, decât niciodată ca până acum
 • Acum 17 hours In vizor
  RAFILA, în încecarea de a justifica milioanele de euro date pentru consultanță la vechiul loc de muncă (OMS), ne zice și cum face o deturnare de fonduri din PNRR: ”USR a lăsat în PNRR 50 de milioane de euro pentru asta (…) Noi am economisit, am alocat doar 42%, restul îi putem cheltui în alte activități”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE