FOTOGRAFILA

MITOCĂNII CTP: Ziar de Cluj îi invita pe Boc şi Neag să utilizeze dimineaţa transportul în comun pe liniile „de rang doi”, să îngheţe cu alegătorii

În autobuze e mai fig decât afară. Dacă întrebi șoferul de ce nu este căldură în mijlocul de transport în comun al celei mai „premiate” şi „performante” Companii de Transport Public Local din Universul cunoscut şi necunoscut, acesta îşi scoate mitocănia la iveală: „extraordinar, mă (că doar te tragi de brăcinari cu ţărănetele lui Neag), îți trebuie căldură! Ce căldură îți trebuie în aglomerația asta?!”

  • Pe banii plătitorilor de bilete, ai celor îndemnaţi de primarul Emil Boc să folosească mijloacele de transport public, inclusiv prin şicanarea accesului în municipiul Cluj-Napoca prin lucrări de restricţionare ale accesului cu maşini personale, să-şi ţină gura, „să stea liniştiţi”, „că o oră jumătate până ajunge maşina în Cluj-Napoca, nimeni nu păţeşte nimic”.

Şi aşa este în fiecare dimineaţă în autobuzele CTP de pe ruta Floreşti – Cluj-Napoca, dar şi pe toate rutele care deservesc liniile „defavorizate” ale clujenilor de „rangul doi”.

Vara se gâfâie de căldură, iarna se fac ţurţuri de la frig – totul pe banii şi sănătatea clujenilor de taxe şi impozite, bani din care se subvenţionează activitatea unei companii conduse de către un dinozaur. La solziii lui, Neag nu mai simte. La fel nici Boc, la ce toval a căpătat în imediat 20 de ani de satrapie în propria-i bocărie.

Măiestrică, ia ia-l tu la o discuţie pe amicul tău de cumetrii de transport public local şi zi-i să-şi educe şoferii să-şi facă meseria. Să nu „strângă cureaua” pe sănătatea clujenilor, să nu suplinească prin nişte motorină neconsumată toată risipa pe care o faci când arzi curentul degeaba pe iluminatul stradal în plină zi.

Să nu se joace de-a ecologia şi eliminarea noxelor, la ce mizerie e în aerul clujenilor de la multiplele şantiere de cumetrie din ultimii 20 de ani.

Să servească, cu nu clujenii sunt angajaţii lor, ci ei sunt angajaţii clujenilor.

Mulţumim!