FOTOGRAFILA

MITOCĂNII CTP: Ziar de Cluj îi invita pe Boc şi Neag să utilizeze dimineaţa transportul în comun pe liniile „de rang doi”, să îngheţe cu alegătorii

Scris de 1973

În autobuze e mai fig decât afară. Dacă întrebi șoferul de ce nu este căldură în mijlocul de transport în comun al celei mai „premiate” şi „performante” Companii de Transport Public Local din Universul cunoscut şi necunoscut, acesta îşi scoate mitocănia la iveală: “extraordinar, mă (că doar te tragi de brăcinari cu ţărănetele lui Neag), îți trebuie căldură! Ce căldură îți trebuie în aglomerația asta?!”

 • Pe banii plătitorilor de bilete, ai celor îndemnaţi de primarul Emil Boc să folosească mijloacele de transport public, inclusiv prin şicanarea accesului în municipiul Cluj-Napoca prin lucrări de restricţionare ale accesului cu maşini personale, să-şi ţină gura, „să stea liniştiţi”, „că o oră jumătate până ajunge maşina în Cluj-Napoca, nimeni nu păţeşte nimic”.

Şi aşa este în fiecare dimineaţă în autobuzele CTP de pe ruta Floreşti – Cluj-Napoca, dar şi pe toate rutele care deservesc liniile „defavorizate” ale clujenilor de „rangul doi”.

Vara se gâfâie de căldură, iarna se fac ţurţuri de la frig – totul pe banii şi sănătatea clujenilor de taxe şi impozite, bani din care se subvenţionează activitatea unei companii conduse de către un dinozaur. La solziii lui, Neag nu mai simte. La fel nici Boc, la ce toval a căpătat în imediat 20 de ani de satrapie în propria-i bocărie.

Măiestrică, ia ia-l tu la o discuţie pe amicul tău de cumetrii de transport public local şi zi-i să-şi educe şoferii să-şi facă meseria. Să nu „strângă cureaua” pe sănătatea clujenilor, să nu suplinească prin nişte motorină neconsumată toată risipa pe care o faci când arzi curentul degeaba pe iluminatul stradal în plină zi.

Să nu se joace de-a ecologia şi eliminarea noxelor, la ce mizerie e în aerul clujenilor de la multiplele şantiere de cumetrie din ultimii 20 de ani.

Să servească, cu nu clujenii sunt angajaţii lor, ci ei sunt angajaţii clujenilor.

Mulţumim!

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Din oras
  Mașina de vot a lui Boc a fost convocată în ședință extraordinară. S-a votat, dar s-a și adoptat (și, viceversa)
 • Acum 9 hours Politica
  În următoare ședință de Consiliu Județean se prefigurează la vot scumpiri la salubritate?
 • Acum 10 hours Justitie
  SĂ APĂRĂM PLAGIATUL CU DINȚII. Ai Justiției, firește: În apărarea onoarei nereperate, Lucian Bode mai deschide un proces la București
 • Acum 10 hours Editorial
  Mult prea competentul Lucian Bode ar trebui să-și dea demisia. Dar este atâta de ratat ca om și profesie încât ”sistemul” nu poate găsi unul mai bun
 • Acum 10 hours Sanatate
  N-A PLECAT, NU S-A ASCUNS: În noul raport COVID, crește numărul de infectări și se raportează zeci de decese în doar câteva zile
 • Acum 11 hours In vizor
  Curtea de Conturi a găsit abateri financiare de peste 9 milioane lei la Primăria Cluj-Napoca. Mai pune Boc un milion de la el și-i dă la ”U” Cluj
 • Acum 12 hours Sport
  ”U” Cluj primește 10 milioane de lei, bani publici nerambursabili, de la Primărie
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum încearcă PSD și PNL să scape de cartoful fierbinte al pensiilor nesimțite, cunoscute în ”famiglie” drept ”speciale”
 • Acum 12 hours Jos palaria
  NU ARATĂ RĂU: Muzeul de Istorie a Farmaciei se pregătește de deschidere
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Headhunter-ii, târgurile de cariere şi platformele de recrutare îţi vând ceva. Astăzi este munca remote. Mâine săptămâna de patru zile. Poimâine, pensia la 45 de ani. Ai grijă ce cumperi!
 • Acum 13 hours Eveniment
  SIMULARE BAC: Elevii dau astăzi proba scrisă la Limba română
 • Acum 14 hours Politica
  Marcel Ciolacu: ”PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondaje le opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră”
 • Acum 14 hours Din oras
  CHIRII A LA ”E FAIN LA CLUJ”: Cu buda lângă aragaz, arome ca la ”mama acasă”…
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE