Sanatate

Mișcarea pe înțelesul tuturor: Complete Movement de Claudiu Man

Sâmbătă, 5 februarie, în Sala de Conferințe a stadionului Cluj Arena, a avut loc lansarea cărții COMPLETE MOVEMENT a kinetoterapeutului Claudiu Man. 

Foarte originală prin abordarea informală, degajată și cu multe accente personale, cartea este o incursiune în universul mișcării corpului uman, biomecanica fiind transpusă în exemplificări simple, ușor de înțeles pentru oricine are cunoștințe de matematică, fizică sau chimie de nivel elementar. Chiar dacă se adresează mai cu seamă specialiștilor în recuperare medicală sau pregătire fizică, COMPLETE MOVEMENT de Claudiu Man este un ghid util oricărui om pasionat de sport, fie că este sportiv de performanță sau simpu amator de mișcare ocazională. 

Conceptul COMPLETE MOVEMENT este unic în peisajul românesc prin integrarea cărții cu un website, completemovement.ro, în care membrii comunității au acces la o serie de informații extrem de utile din domeniu. De asemenea, multe din exercițiile exemplificate în carte pot fi vizualizate pe website prin intermediul unor QR-code-uri inserate în paginile volumului, astfel încât integrarea celor două medii, online și offline, este totală. 

Totodată, COMPLETE MOVEMENT de Claudiu Man vine cu o serie de Workshop-uri în care vor fi aprofundate o serie de tehnici prezentate în carte, primul dintre ele, programat pentru finalul lunii februarie, având deja toate locurile ocupate.

Claudiu Man: „Această carte este doar un prim pas, un unsername și o parolă spre un univers al mișcării văzute altfel, într-un mod simplu de înțeles pentru oricine. Am încercat să abordez teme altfel asiduu cercetate în ultimii ani, însă de multe ori limbajul sau nivelul ales de autorii studiilor este unul inaccesibil pentru oamenii de rând, pentru iubitorii sportului și mișcării. COMPLETE MOVEMENT se vrea a fi un numitor comun pentru fizioterapeuți, kinetoterapeuți, maseuri, antrenori, sportivi, sportivi amatori sau elevi de liceu ce încă nu s-au decis ce vor să studieze după absolvire”.

Evenimentul a fost onorat cu prezența de personalități importante din domeniul sportiv și medical clujean, precum decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai”, Leon Gomboș, sau Dr. Iulian Raus, medic primar radiolog și doctor în științe medicale. Printre participanți s-au aflat și Mihai Silvășan, antrenorul principal al baschetbaliștilor de la U-Banca Transilvania, dar și o serie de foști și actuali sportivi, specialiști în recuperare medicală sau preparatori fizici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *