In vizor

Mircea Avram i-a dat peste nas lui Mihai Seplecan. RAADPP se transforma in societate comerciala

In urma unei sedinte care a durat mai bine de patru ore, specialistii din cadrul Consiliului Judetean Cluj alaturi de cativa consilieri judeteni au decis ca Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat sa devina societate comerciala. Directorul RAADPP, Mircea Avram, se va deplasa maine la Bucuresti pentru a obtine avizul Consiliului Concurentei. In cazul in care avizul va fi unul pozitiv trecerea RAADPP in S.A se va face la sfarsitul acestei luni in urma votului consilierilor judeteni.  

O comisie speciala formata din reprezentanti ai aparatului executiv si liderii de grup ai formatiunilor politice din componenta legislativului Consiliului Judetean Cluj s-a intrunit azi la sediul institutiei judetene pentru a analiza modalitatea legala prin care Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat, al carui director este Mircea Avram, sa devina societate comerciala. Dupa mai bine de patru ore de discutii, membrii comisiei au decis in favoarea transformarii RAADPP in S.A.  Decizia de azi vine in contradictie cu dorinta presedintelui CJ Mihai Seplecan, care a afirmat in numeroase randuri ca RAADPP va fi transformata, incepand de la 1 ianuarie 2016, in Directie, subordonata CJ Cluj. In cazul in care, maine la Bucuresti, Consiliul Concurentei va da avizul transformarii RADDP in societate comerciala, pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Judetean de la sfarsitul acestei luni va intra proiectul prin care consilierii judeteni vor vota pentru infiintarea noii societati comerciale al carui actionar unic va fi CJ Cluj. 

“Maine, domnul Mircea Avram se va deplasa la Bucuresti la Consiliul Concurentei sa ceara aviz pentru formula de firma pe care doresc sa o infiinteze. In cazul in care vom avea un aviz pozitiv, promovam la sfarsitul lunii proiectul de transformare a regiei in societate. Este situatia ideala, daca vom primi avizul de la Consiliul Concurentei. In caz contrar o vom transforma in directie. Transformarea in directie a CJ Cluj nu a fost agreata nici de catre angajati, nici de catre conducerea RAADPP”, a declarat Vakar Istvan, vicepresedintele CJ Cluj. 


In urma unui sondaj realizat in randul personalului TESA al RAADPP in care au fost exprimate 55 de voturi, 54 dintre angajati au decis ca transfrormarea in societate comerciala cu actionar unic CJ Cluj este mult mai utila decat realizarea unei Directii in subordinea CJ Cluj. Totodata directorul Mircea Avram a afirmat ca la bugetul judetean, prin transformarea in S.A. a RAADPP, se va face o economie de 2 milioane de lei, reprezentand salariile celor 106 angajati pe care forul judetean nu va mai fi nevoit sa le sustina.

“In urma unei consultari cu angajatii, ma refer la personalul TESA, din 55, 54 au mers pe varianta de societate. Propunerea noastra a fost prezentata azi in fata comisiei, de a merge pe societate de utilitate publica. Daca cei de la Consiliul Concurentei isi vor da maine avizul atunci totul va fi ok. Avantajele pe care le va aduce aceasta noua societate e ca noi vom face lucrari pe siguranta circulatiei si lucrarile pe dirigentie de santiere, urmarirea dezapezirilor si problematica legata de intabulari. Nu vom mai primii salarii de la CJ Cluj, ci in functie lucrarile pe care le executam asa vom avea salarii. Am facut un buget care sa ne asigure sa avem niste salarii decente, iar organigrama va suferi modificari. Va fi un singur director, salariul acestuia va fi maxim cat al vicepresedintelui CJ, ceea ce ar duce la o reducere a salarizarii cu 2 milioane de lei. Daca ar fi transformata forma actuala a RAADPP in directie, ar trebui sa mergem 100 de oameni in directie, am primi salarii, iar lucrarile pe care incercam sa le facem noi ca societate tot vor trebui platite. Daca se transforma in directie se primesc salariile chiar daca se lucreaza sau nu, iar aceste lucrari pe care le pune pe societate oricum trebuiau facute, trebuiau date la terti. Poate vom lua si alte lucrari pe fonduri europene, dar asta in cazul in care va fi societate. Ne intereseaza ca fiecare pas pe care il facem, sa il facem de calitate. Daca era directie, salariile erau foarte mici, marea majoritate a oamenilor poate nu mai ramaneau. Cel mai mic grad de ocupare la directie era referent. Multi oameni de la RAADPP, ma refer la muncitori necalificati,  nu au nici liceul, deci trebuia sa ii redistribuie in alte parti sau sa ii dea afara”, a afirmat Mircea Avram, directorul RAADPP.

Transformarea RAADPP in S.A. ar putea rezolva in parte problema deseurilor din judetul Cluj dupa modelul RADP, unde Primaria Cluj-Napoca a reusit sa realizeze o rampa temporara de stocare a gunoaielor pe un teren al RADP pana la definitivarea Centrului de Management Integrat al Deseurilor.  

“Avand calitate de societate de utilitate publica noi vom presta servicii numai pentru CJ Cluj. Intrucat CJ Cluj este obligat sa faca rampa temporara, rampa definitiva, ne putem implica si in constructia rampei temporare sau definitive a judetului dupa modelul RADP de la Primaria Cluj-Napoca”, a declarat Mircea Avram.

In cazul in care maine Consiliul Concurentei isi va da acordul si va aviza lista domeniilor de activitate ale viitoarei societati propuse de conducere reprezentanta de catre  Mircea Avram, votul consilierilor de la sfarsitul lunii va veni in defavoarea presedintelui CJ Cluj , Mihai Seplecan, care doreste desfintarea RAADPP si infiintarea unei noi directii subordonata institutiei pe care o pastoreste de mai bine de trei luni de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version