In vizor

Minunea de la DSP: toate DECIZIILE privind CARANTINA și IZOLAREA vor fi emise la timp pentru ALEGERI

Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara vor trebui să se grăbească să elibereze deciziile de carantină și izolare, astfel încât toate persoanele aflate în această situație să poată vota. Vă reamintim dreptul la vot este stipulat în Constituție, iar incompetența Direcțiilor de Sănătate Publică nu le poate lua românilor acest drept. 

Persoanele confirmate pozitiv cu COVID-19 sau cele care sunt contacți direcți aflați în carantină și izolare vor putea solicita urna mobilă pentru a-și exprima votul. Însă pentru a beneficia de acest drept, ei trebuie să prezinte copii ale actelor eliberate de DSP.  

Cetățeanul cu drept de vot aflat în carantină la domiciliu poate vota prin intermediul urnei speciale dacă depune o cerere și copia deciziei de carantină emisă de direcția de sănătate publică. 

Cetățeanul cu drept de vot aflat în izolare la domiciliu poate vota dacă depune o cerere și copia unuia din următoarele documente: 

  • Biletul de externare care confirmă diagnosticul și indicația de izolare. 
  • Decizia de izolare emisă de direcția de sănătate publică 
  • Rezultatul testării COVID-19 pozitiv din ultimele 14 zile 

Cetățenii cu drept de vot cărora nu li s-au eliberat documentele pot transmite prin orice mijloace birourilor electorale cereri privind emiterea documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale. Birourile electorale asigură transmiterea de îndată către direcțiile de sănătate publică a listei persoanelor care au trimis cereri în vederea luării măsurilor necesare pentru emiterea urgentă a documentelor. 

Ziar de Cluj atrăgea atenția că sunt situații în care nimeni de la DSP Cluj nu îi caută pe cei aflați în izolare sau în carantină nu doar 14 zile, ci chiar mai mult de 30 de zile, astfel încât mulți ajung în pericolul de a nu beneficia de concediu medical. Anchetele epidemiologice se desfășoară cu mare dificultate, iar cei de la DSP nu reușesc să facă față volumului de lucru. Însă pentru alegeri se va face o minune și toți cei care vor să voteze vor primi documentele de la DSP. Așa că dragi clujeni, vă recomandăm să vă înscrieți pentru a vota cu urna mobilă și doar pentru a beneficia de acea decizie de la DSP. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *