Politica

Ministrul Dîncu, despre drona americană care s-a prăbuşit în cucuruz, lângă Câmpia Turzii

Scris de 1018

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, a declarat joi la Digi24 că drona MQ-9 Reaper care s-a prăbuşit la Câmpia Turzii era operată de americani, în timp ce se afla într-o misiune „de antrenament”. 

O dronă militară americană MQ-9 Reaper s-a prăbușit, joi, în apropiere de Câmpia Turzii. Drona s-a prăbușit în jurul orei 14:00, la câțiva kilometri de baza aeriană de la Câmpia Turzii unde se află și soldații americani. Din imaginile surprinse de la fața locului se poate vedea un fum negru și dens.

Aparatul de luptă aparţine armatei americane, care investighează în prezent incidentul. Ministerul român al Apărării nu este implicat în anchetă. „Nu au fost pagube, a căzut pe câmp, într-o zonă nelocuită. Americanii sunt cei care fac prima analiză în acest moment”, a declarat joi Vasile Dîncu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, a declarat pentru Buzznews că ISU Cluj nu a intervenit în zonă și că situația este gestionată de către MApN, a transmis turdanews.net.

MQ-9 Reaper, una dintre cele mai performante drone folosite pentru misiuni de supraveghere. Aeronava este un vehicul aerian fără pilot (UAV) capabil să efectueze operaţii de zbor comandate de la distanţă sau autonome.

Personalul care operează aeronava este dispus, de regulă, în facilităţi militare staţionare şi poate să angajeze obiective şi să observe terenul folosind mai mulţi senzori, inclusiv o cameră termografică.

Comanda operatorului durează 1,2 secunde pentru a ajunge la dronă printr-o legătură prin satelit. MQ-9 Reaper este echipat cu şase rampe de acroşaj, care pot transporta, fiecare, sute de kilograme.

 

Sursa foto: captura video turdanews.roULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 5 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 6 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 7 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 8 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 9 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 9 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 10 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 11 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 21 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE