In vizor

Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, anunță eliminarea purtării măștii în exterior. Problemele fermierilor români sunt transferate ministerului Sănătății

Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oroș, a devenit tot mai preocupat de sănătatea românilor, context în care anunță „vești bune”: purtarea mășii nu va fi obligatorie în exterior, iar circulația pe timp de noapte nu va mai fi restricționată. În aceste condiții, problemele fermierilor români, pentru care subvențiile promise au continuat să fie amânate ori aplicate cu întârziere pot fi transferate ministerului Sănătății. 

Mai mult, așa-numita veste bună este cu atât mai îndoielnică în contextul în care purtarea măștii în piețe nu este eliminată!

Vești bune pentru toți românii!

Din 15 mai, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie în exterior, excepție făcând piețele, târgurile, stațiile de transport public. Masca va trebui însă purtată în continuare în interior.

Tot din acest weekend, se elimină restricțiile de circulație noaptea, iar programul magazinelor va reveni la normal. Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu spectatori, în limita a 25% din locuri ocupate. (…).

Pas cu pas, revenim la normalitate!”, a notat ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros. 

Prin urmare, producătorii și fermierii români trebuie să-i fie recunoscători ministrului Oros pentru menținerea restricțiilor în piețe, măsură ce amintește de situația grea în care s-au trezit producătorii români în noiembrie 2020, atunci când Guvernul PNL-ist demonta geamurile din piețele amenajate, iar producătorii erau lăsați să-și vândă legumele și fructele afară, în frig. 

CITEȘTE ȘIPe un frig de noiembrie, producătorii clujeni sunt goniți din piețe, cu tot cu tarabe, sub cerul liber

„Vezi ce se intimpla în țara cind cel de la agricultura anunță ce trebuie să anunțe cel de la sănătate Rezolvați problemele agriculturii țări d-le și nu distrugeți satul acum în Europa vor să-l readucă și nu mai pot !”, a fost unul dintre comentarii la gestul ministrului Agriculturii. 

CITEȘTE ȘIBugetul Agriculturii lui Oros în 2021: Fondurile pentru sprijinirea fermierilor, diminuate cu 50%. Banii de secetă lipsesc

Recent, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), clujeanul Adrian Oroș, a fost criticat în termeni duri de europarlamentarul român Carmen Avram în condițiile în care promisiunile, inclusiv cele privind banii europeni care urmau să ajungă pentru agricultură prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), par să fi fost doar vorbe goale după ce Comisia Europeană (CE) a formulat noi observații pe baza PNRR transmis de la București.

CITEȘTE ȘIScandal la Ministerul Agriculturii. Europarlamentar român: „Ministru Oros, nemaivăzutul, a fost prins cu 3 minciuni”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *