In vizor

Ministerul Sănătății nu gustă din dezinfectanții lui Șușcă, „menajerul” Spitalului Județean de Urgență Cluj

Scris de 847

În privința scandalului Hexi Pharma, reprezentanţii Spitalului Judeţean Cluj au declarat miercuri, 22 iunie, pentru Monitorul de Cluj, „că nu au primit niciodată vreo informare de la Ministerul Sănătăţii potrivit căreia dezinfectanţii folosiţi ar fi fost neconformi, iar testele proprii nu au prezentat probleme.”

Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă, a precizat că “în ceea ce privește acțiunile de control efectuate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, a existat una singură în anul 2015, care s-a desfășurat în perioada 9.02.2015 — 13.02.2015. 

Această acțiune era prevăzută în planul anual de control și a avut următoarele tematici: verificarea activității economico-financiare în perioada 1.01.2014 — februarie 2015, verificarea modului de încasare a veniturilor proprii din serviciile medicale de specialitate prestate, validate și invalidate de Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București în perioada 01.01.2013 — februarie 2015, verificarea modului de încadrare cu personal și acordarea sporurilor, verificarea respectării condițiilor igienico-sanitare în unitatea sanitară, alte aspecte considerate relevante.”

Corpul de control nu a verificat produse ale companiei Hexi Pharma, problema nefiind trecută în acțiunile tematice. Însă, „în ceea ce privește condițiile igienico-sanitare, au fost constatate deficiențe în principal la proceduri nerespectate și la amenajarea improprie a unor spații”.

Ministerul Sănătății mai menționează că raportul Corpului de Control a fost transmis către Camera de Conturi Cluj, ANRMAP, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, CAS Cluj și Colegiul Medicilor Cluj, pe baza altor concluzii din celelalte tematici de control.

Răspunsul impertinent al „menajerului” Spitalului Județean de Urgență Cluj a fost lipsit de orice fel de dezinfectanți, sau cel mult unul spălat cu dezinfectanți impardonabil de diluați:

„Cred că suntem spitalul cel mai controlat din România. În fiecare an am avut corp de control de când am venit aici. În 2015 nu s-au luat niciodată probe din dezinfectanţii Hexi Pharma. Nu s-au testat. Şi nu doar la Cluj. Nicăieri în România. Şi mai e un aspect. Eu ce să fac? Să gust din dezinfectanţi?”, se întreabă diplomatul Petru Șușcă.

Să gustați, domnuʼ Șușcă, că o faceți pe banii și pe sănătatea noastră, a contribuabililor!ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 5 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 6 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 7 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 8 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 9 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 9 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 9 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 10 hours Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 24 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 1 day General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE