Analiza

Minciuni marca Emil Boc. Ce a promis în 2004 și nu a făcut nici până în 2018. De admirat naivitatea clujenilor și statornicia vorbelor goale ale primarului

În 2004, Emil Boc câștiga primul său mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. În 2008 a câștigat din nou alegerile locale, dar nu a dus la capăt mandatul, el fiind numit prim-ministru. În februarie 2012 a demisionat de la conducerea Guvernului și a urmat câștigarea celui de-al treilea mandat de primar. În 2016, Boc a câștigat din nou conducerea orașului. 

Promisiunile lui Boc din fotoliul de primar au fost multe de-a lungul anilor. La fel de multe sunt și promisiunile neonorate. În 2004, se prezenta în fața electoratului cu un dosar plin de proiecte pentru dezvoltarea orașului. La 18 ani distanță, foarte puține din primisiunile din campania electorală de atunci au fost puse în practică. Dacă analizăm doar o parte din vorbele mărețe de atunci ale lui Boc, acum par niște mari minciuni de care parcă ar fi fost conștient că nu le poate face, dar cu toate acestea le-a scos pe gură să impresioneze poporul. 

Emil Boc a avut un program cu șapte puncte: 

1 – deschiderea unui birou pentru investitori în Primărie; 2 – concesionarea de terenuri la prețuri mici pentru cei care doresc să-și facă firmă aici și să aibă sediul fiscal în Cluj; 3 – facilități pentru firmele care acum se află în UE, dar în preajma noastră, în Ungaria, în Cehia, în Polonia, și care ar putea veni la Cluj în condiții mai avantajoase; 4 – incubator de afaceri; 5 – construirea unei echipe de specialiști care să redacteze proiecte pentru atragerea de fonduri europene; 6 – transparență și închiderea definitivă a Clujului spre șpagă și corupție; 7 – atragerea și menținerea resurselor în interiorul comunității.

Biroul pentru investitori nu există nici acum, terenuri au fost concesionate la prețuri de nimic pentru prietenii Primăriei, facilități pentru firme se acordă sporadic, incubatorul de afaceri nu există încă, specialiștii în fonduri europene poate există undeva prin birourile Primăriei, dar nu îi cunoaștem, orașul nu s-a închis deloc la șpagă și corupție, ținând cont de faptul că tocmai fostul primar Sorin Apostu, mâna dreaptă a lui Boc, a făcut închisoare pentru șpagă și corupție. Așadar, cele șapte puncte au fost îndeplinite ca în povestea cu cei trei apostoli sunt trei, Luca și Matei. 

Tot la primul mandat, Boc spunea că va rezolva problema gropii de gunoi. Era indecis atunci dacă să facă incinerator sau groapă ecologică. A „rezolvat” problema prin transferul rampei de la Pata Rât la Consiliul Județean. 

Primarul mai avea în program și realizarea de noi spații verzi. Noi vedem orașul la fel la capitolul zone verzi. Au mai fost „cârpite” pe ici colo niște parcuri: Parcul Gheorghe Dima din Zorilor, Parcul Central, restul sunt la pământ: Parcul Feroviarilor, Parcul Armătura, Parcul Est care nu există etc etc. Mai mult, Pădurea Clujenilor s-a uscat și acum vrea să o transforme în parc. 

Citește și:

Transformarea Pădurii Clujenilor în parc bate pasul pe loc. Clujenii vor îmbătrâni până când vor vedea proiectul gata

Boc a promis în 2004 și amenajarea Canalului Morii. Dvs vi se pare că arată altfel Canalul Morii acum față de anul 2004? Amenajarea malurilor Someșului nu s-a făcut nici acum, la 18 ani de la prima campanie electorală a eternului primar. 

Pentru fluidizarea traficului, Boc promitea, ca primă măsură, introducerea sistemului „undă verde” la semafoare. Cea de-a doua măsură urma să fie construirea de parkinguri și pasaje pietonale subterane. Unda verde a fost făcută cumva, cu chiu cu vai, parkingurile se fac unul la cinci ani, iar pasajele pietonale sunt construite deocamdată pe hârtie.  

Lista minciunilor lui Boc nu se oprește aici. Dar, să nu vă plictisim cu prea multă informație dintr-un foc, vom reveni în zilele următoare cu alte promisiuni neonorate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *