In vizor

Milionarul Ștefan Gadola ar vrea să candideze la o funcție politică importantă

Scris de 1,566

Potrivit stiridecluj.ro, Ștefan Gadola, fostul patron al Energobit, alături de Peter Pal și Ioan Socea, vrea să înceapă o carieră politică, dar în acest moment lasă de înțeles că nu ar avea un partid politic în spate care să îl propulseze.

Numele lui Ștefan Gadola apare într-un sondaj, pe care IRES (Institut fondat de Vasile Dâncu) îl realizează în această perioadă, alături de Alin Tișe, Remus Lăpușan, Adrian Dohotaru, actorul Bob Rădulescu și Daniel Tămaș, pentru a vedea ce știu clujenii despre aceștia. 

”Cred că apare din cauza faptului că am spus la mai mulți că aș candida”, a declarat Ștefan Gadola, când a fost întrebat dacă vrea să candideze la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Acesta a mărturisit că nu și-a dat acordul pentru sondare: ”Nu m-a întrebat … nimeni”.

Întrebat dacă și-a dori să candideze, fostul patron al Energobit a declarat pentru Știri de Cluj că ”aș dori, dar nu cred ca am șanse, fără o susținere a unui partid. Cred ca nicio candidatură independentă nu are șanse de reușită, dacă nu e susținută de un partid, măcar!”.

Ștefan Gadola a fost văzut zilele trecute în compania lui Cozmin Gușă, proaspăt revenit în PSD. De asemenea, pe scena social-democrată s-a reactivat și sociologul Vasile Dâncu, apropiat de Gușă, care a spus că vrea să candideze la funcția de președinte al Consiliului Național al PSD, dar s-a lovit de contre dure ale liderilor social democrați din sud. Aceștia îi cer lui Dâncu să candideze la funcția de primar al Clujului și să lupte cu Emil Boc, dacă vrea să arate că are valoare.

Conform surselor Știri de Cluj, Vasile Dâncu știe că nu are cum să îl bată pe Boc, dar speră să facă o față bună la Consiliul Județean, unde caută un candidat, iar Ștefan Gadola ar putea fi unul foarte bun.

Gadola are o avere de circa 30 de milioane de euro și a vândut Energobit în 2012.

PSD Cluj a mai jucat o ”carte” similară și la alegerile locale din 2016, când la Primăria Clujului a fost susținut din postura de independent Octavian Buzoianu, fostul director al Fabricii Ursus Cluj. ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 11 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 12 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 12 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 12 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 13 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 13 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 14 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 14 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 14 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 15 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 15 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 15 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE