Justitie

Milionarul Călin Stoia a renunțat la divorțul de zeci de milioane de euro

Lovitură de teatru în cel mai răsunător divorț din lumea bună a României! Războiul de zeci de milioane de euro din familia unuia dintre cei mai puternici afaceriști de la noi din țară se pare că a ajuns la final. Detalii de ultima oră, prezentate de cancan.ro din procesul de divorț al celebrului milionar Călin Stoia. 

După mai bine de șase ani de când s-a căsătorit cu Laura Baldi, Călin Stoia, vestitul afacerist care a fost condamnat, în trecut, pentru trafic de influență, părea extrem de hotărât să pună capăt mariajului cu femeia care i-a dăruit o minunată fetiță. La finalul anului trecut, businessmanul – care a fost implicat într-un afacere controversată alături de fostul primar al orașului Cluj-Napoca Sorin Apostu –  a introdus acțiunea de divorț.

Încă o șansă

Chiar dacă milionarul clujean părea că e gata să-și încheie socotelile cu cea de-a doua parteneră de viață, la doar câteva luni de la depunerea actelor de divorț, Călin Stoia a luat o hotărâre uluitoare. Businessmanul a mai acordat o șansă mariajului. Recent, Călin Stoia și Laura Baldi au decis, de comun acord, să renunțe la acțiunea din instanță.

”Soluția pe scurt: Ia act de renunţarea reclamantului-pârât reconvenţional S. C. M. şi a pârâtei-reclamante reconvenţionale S. L. P. la judecarea acţiunii principale şi reconvenţionale, având ca obiect desfacerea căsătoriei. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul şi motivele de recurs se depun la Judecătoria Cluj-Napoca. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în decizia magistraților clujeni.

Implicat în dosarul „number one”

Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată pe Călin Stoia, cercetat în cauza în care a fost acuzat şi fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, într-un alt dosar, după ce ar fi promis unor persoane că va interveni pe lângă funcţionari publici din Guvern pentru alocarea de bani prin HG pentru o comună vâlceană, anunța DNA, în 21 decembrie 2011.

În rechizitoriu, anchetatorii au stabilit că, în 28 august 2011, Călin Stoia a lăsat să se creadă faţă de un denunţător că are influenţă, prin intermediul unor persoane, asupra unor funcţionari publici cu atribuţii de decizie în cadrul Guvernului pe care îi poate determina să aprobe alocarea prin hotărâre de Guvern a unei sume de bani pentru Primăria comunei Ioneşti, judeţul Vâlcea.

Suma ar fi provenit din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011. Demersul denunţătorului s-a realizat în numele reprezentanţilor unei societăţi comerciale care era interesată în decontarea unor lucrări de reabilitare a unor drumuri comunale, efectuate în perioada 2008 – 2009. 

Șase luni în arest

În septembrie 2017, Curtea de Apel Cluj a dispus achitarea lui Călin Stoia, decizia fiind definitivă.

 „S-a menținut sentința de achitare pronunțată anterior de Tribunalul Cluj, dar s-a schimbat temeiul achitării, în sensul că nu sunt probe suficiente că el ar fi fost autorul faptei”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Cluj, judecătorul Lucian Marian.

În 2012, Călin Stoia a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Cluj. Sentința a fost menținută de Curtea de Apel Cluj, dar, în urma recursului judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, dosarul a fost trimis spre rejudecare, iar Tribunalul Cluj l-a achitat, în decembrie 2016. Decizia a fost confirmată de Curtea de Apel Cluj. Călin Stoia a petrecut șase luni în arest preventiv.

În iulie 2014, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Sursa: Cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *