Justitie

Milionarul Călin Stoia a renunțat la divorțul de zeci de milioane de euro

Scris de 4,810

Lovitură de teatru în cel mai răsunător divorț din lumea bună a României! Războiul de zeci de milioane de euro din familia unuia dintre cei mai puternici afaceriști de la noi din țară se pare că a ajuns la final. Detalii de ultima oră, prezentate de cancan.ro din procesul de divorț al celebrului milionar Călin Stoia. 

După mai bine de șase ani de când s-a căsătorit cu Laura Baldi, Călin Stoia, vestitul afacerist care a fost condamnat, în trecut, pentru trafic de influență, părea extrem de hotărât să pună capăt mariajului cu femeia care i-a dăruit o minunată fetiță. La finalul anului trecut, businessmanul – care a fost implicat într-un afacere controversată alături de fostul primar al orașului Cluj-Napoca Sorin Apostu –  a introdus acțiunea de divorț.

Încă o șansă

Chiar dacă milionarul clujean părea că e gata să-și încheie socotelile cu cea de-a doua parteneră de viață, la doar câteva luni de la depunerea actelor de divorț, Călin Stoia a luat o hotărâre uluitoare. Businessmanul a mai acordat o șansă mariajului. Recent, Călin Stoia și Laura Baldi au decis, de comun acord, să renunțe la acțiunea din instanță.

”Soluția pe scurt: Ia act de renunţarea reclamantului-pârât reconvenţional S. C. M. şi a pârâtei-reclamante reconvenţionale S. L. P. la judecarea acţiunii principale şi reconvenţionale, având ca obiect desfacerea căsătoriei. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul şi motivele de recurs se depun la Judecătoria Cluj-Napoca. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în decizia magistraților clujeni.

Implicat în dosarul „number one”

Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată pe Călin Stoia, cercetat în cauza în care a fost acuzat şi fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, într-un alt dosar, după ce ar fi promis unor persoane că va interveni pe lângă funcţionari publici din Guvern pentru alocarea de bani prin HG pentru o comună vâlceană, anunța DNA, în 21 decembrie 2011.

În rechizitoriu, anchetatorii au stabilit că, în 28 august 2011, Călin Stoia a lăsat să se creadă faţă de un denunţător că are influenţă, prin intermediul unor persoane, asupra unor funcţionari publici cu atribuţii de decizie în cadrul Guvernului pe care îi poate determina să aprobe alocarea prin hotărâre de Guvern a unei sume de bani pentru Primăria comunei Ioneşti, judeţul Vâlcea.

Suma ar fi provenit din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011. Demersul denunţătorului s-a realizat în numele reprezentanţilor unei societăţi comerciale care era interesată în decontarea unor lucrări de reabilitare a unor drumuri comunale, efectuate în perioada 2008 – 2009. 

Șase luni în arest

În septembrie 2017, Curtea de Apel Cluj a dispus achitarea lui Călin Stoia, decizia fiind definitivă.

 „S-a menținut sentința de achitare pronunțată anterior de Tribunalul Cluj, dar s-a schimbat temeiul achitării, în sensul că nu sunt probe suficiente că el ar fi fost autorul faptei”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Cluj, judecătorul Lucian Marian.

În 2012, Călin Stoia a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Cluj. Sentința a fost menținută de Curtea de Apel Cluj, dar, în urma recursului judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, dosarul a fost trimis spre rejudecare, iar Tribunalul Cluj l-a achitat, în decembrie 2016. Decizia a fost confirmată de Curtea de Apel Cluj. Călin Stoia a petrecut șase luni în arest preventiv.

În iulie 2014, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Sursa: Cancan.roULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 16 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE