Diete

Milenialii încurajează producătorii și aleg BIO

Milenialii, adică tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, sunt interesați de o alimentație sănătoasă, preferă alimentele care provin din mediul rural, din sursă sigură, sunt atenți la etichete și susțin comunitatea cumpărând produse din piață, de la producători locali sau direct din gospodăriile din mediul rural. Aceste date sunt cuprinse într-un studiu de calitate, derulat în mediul online, pe durata a 2 ani

În viziunea milenialilor, mâncarea sănătoasă este cea în care ştii exact ce ingrediente folosești şi cum o prepari. Astfel, consumul de mâncare gătită a fost menţionat de fiecare dată când s-a discutat despre alimentaţia sănătoasă, arată studiul calitativ. 

Când vine vorba de produse cumpărate din magazin, milenialii verifică eticheta – nutrienţi, E-uri, aditivi, zaharuri, gluten. Ei se opresc asupra produselor care reuşesc să convingă prin informaţia conţinută de etichetă. Această categorie de public alege să consume mai puţin comparativ cu generaţia anterioară, incluzând în meniu produse care par ”mai sigure” comparativ cu altele. Această alegere vine, pe de-o parte, ca urmare a convingerii conform căreia ”a mânca mult este o lipsă de control care generează riscuri”. Pe de alta, este evitată astfel risipa alimentară.

De asemenea, alegerile mai pot fi influentate de familie si grup de prieteni. Milenialii au incredere in opiniile celor apropiati, ale celor cu care se aseamana sau cu care rezoneaza. Spre deosebire de generația părinților lor, tinerii zilelor noastre aleg varietatea. Optează pentru meniuri din bucătării internaționale și nu spun NU unor mâncăruri experimentale. Milenialii sunt adepții gătitului și apreciază această activitate ca pe o oprtunitate de a învăța lucruri noi. Studiul amintit mai arată faptul că un sfert dintre mileniali ascultă la radio informații despre nutriție și sănătate și mănâncă alimente sau preparate noi numai după ce se informează cu privire la acestea.

Studiul calitativ, desfașurat pe o perioadă de doi ani în interiorul comunitatii online, a fost moderat si coordonat de Exact&WaveTreeZero.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *