Politica

Mihai Seplecan: “In ultimele trei luni am fost terorizat. Marius Nicoara mi-a cerut sa sterg dovezi ale unor nereguli petrecute pe vremea cand el era presedintele Consiliului Judetean Cluj”

Scris de 1,888

Dupa lovitura de teatru de ieri, Mihai Seplecan, presedintele Consiliului Judetean, spune ca a ramas fara sprijinul politic al PNL deoarece a refuzat sa ascunda si sa stearga urmele unor nereguli intamplate in forul judetean pe vremea cand acesta era condus de actualul senator Marius Nicoara:

In ultimele trei luni am fost terorizat. Am fost batjocorit si calcat in picioare de fostii pedelisti sub privirile, zambetele si in aplauzele senatorului Marius Nicoara, care nu a luat nicio masura in aceasta privinta, ci a incurajat acest comportament”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

Mihai Seplecan sustine ca a ramas fara sustinerea partidului care l-a propulsat in functia de sef al judetului pentru ca nu a cedat la presiunile de a musamaliza unele nereguli ce au avut loc in Consiliul Judetean Cluj in ultimii 10 ani.

S-au facut presiuni asupra mea in 10 septembrie pentru a elibera o autorizatie de constructie in regim de urgenta pentru reparatii la parcarea aeroportului. Asta in conditiile in care nu era niciun act depus la Consiliul Judetean. Apoi au spus ca noi punem in primejdie siguranta cetatenilor, cand Aeroportul stia din 1 octombrie 2014 ca situatia e grava. Atunci au fost avertizati de Autoritatea Aeronautica ca sunt probleme foarte mari si trebuie sa se intervina in regim urgent.

Care sunt motivele ascunse pentru care Aeroportul International Avram Iancu Cluj nu a depus actele la CJ Cluj pentru autorizatia de constructie? Va spun eu: daca depuneau actele din timp, trebuia organizata o licitatie! Dar ei au vrut in regim de urgenta, pentru ca, toata lumea stie, asa poti sa faci o atribuire directa. In data de 11 septembrie, domnul Ciceo a fost chemat la Consiliul Judetean, a venit cu actele si a primit autorizatia in aceeasi zi. Dar, iar ma intreb, daca a fost atat de urgenta problema, de ce au trecut alte noua zile pana cand au fost incepute lucrarile?”, spune Seplecan.

Aerportul International Avram Iancu Cluj ar fi stat la baza mai  multor neintelegeri iscate intre Marius Nicoara si Mihai Seplecan.

Dupa ce am zis ca, conform ordonantei 109 din 2011, David Ciceo nu mai poate sa fie si director de aeroport, si sef de CA, au inceput presiunile politice ale lui Marius Nicoara, toate referitoare la aeroportul din Cluj. Mi s-a spus sa nu promvez proiectul de hotarare de schimbare a domnului Ciceo”, mai spune presedintele CJ.

Dar certurile dintre senatorul clujean si discipolul sau s-ar fi intetit cu adevarat dupa ce acesta din urma ar fi descoperit nereguli petrecute in Consiliul Judetean Cluj pe vremea cand forul era condus de Marius Nicoara. In plus, sustine Seplecan, senatorul i-a cerut sa stearga unele probe in acest sens.

Mi s-a cerut sa organizez o intalnire intre Compartimentul de Audit al Consiliului Judetean si anumite regii la care li s-au facut rapoarte de audit, pentru a incerca sa modifice acele rapoarte. Este vorba despre o serie de rapoarte de audit intocmite in perioada in care domnul Marius Nicoara era presedinte de Consiliu Judetean. Eu nu am fost de acord cu aceste lucruri.

Au facut presiunea mea sa duc deseurile Clujului in CMID. Astazi, daca bagam gunoiul acolo, riscam sa pierdem 50 de milioane de euro, bani europeni. Atunci mi-a spus ca daca voi duce deseurile acolo este “viza mea pentru un viitor mandat de presedinte al Consiliului Judetean”. Astea au fost vorbele lui Marius Nicoara”, sustine Seplecan.

Vreau sa il intreb care e situatia terminalelor din aeroport si cu actele aditionale facute, din perioada in care dansul a fost presedinte al Consiliului Judetean Cluj? Niciun proiect nu a reusit sa termine din banii care au fost licitati. In plus, am descoperit nereguli la contractul cu Iulius Mall. Pentru ca am inceput sa aflu mai multe, a inceput demersul importriva mea, asta e motivul pentru care vrea sa ma schimbe”, mai spune Seplecan.

Mihai Seplecan, presedintele Consiliului Judeţean Cluj, a pierdut sprijinul politic al PNL-ului, dupa ce conducerea filialei Cluj a partidului a decis asta in sedinta de ieri a Biroului Politic Judetean (BPJ).ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Eveniment
  ȚARA LUI ”DOTTORE” IMPUNE LEGI ABERANTE: Fermierii sunt revoltați: În România, dacă nu ai diplomă de Bac, nu mai poți face agricultură! Subvențiile APIA ar urma să fie acordate doar fermierilor care au certificate de formare profesională, pentru care e nevoie de diplomă de bac
 • Acum 16 hours Politica
  Senatul a adoptat ”Legea Anastasia”: Șoferii băuţi şi drogaţi care produc accidente mortale vor fi condamnați la închisoare
 • Acum 22 hours FOTOGRAFILA
  MITOCĂNII CTP: Ziar de Cluj îi invita pe Boc şi Neag să utilizeze dimineaţa transportul în comun pe liniile „de rang doi”, să îngheţe cu alegătorii
 • Acum 23 hours In vizor
  ÎNCÂRLÂNDÂCURI “UNIVERSITARE”: Lucian Bode și-a publicat cartea la o editură clujeană folosită de pușcăriași la reducerea pedepselor
 • Acum 24 hours In vizor
  UN ŞUT ÎN FUND, UN PAS ÎN FAŢĂ: Alin Tişe s-a activat să apere interesele clujenilor. “I-am spus premierului că dacă nu ține cont de proiectele noastre, o să fac ce am făcut cu Ludovic Orban, îi voi cere demisia în fiecare zi”
 • Acum 24 hours Justitie
  JUSTIŢIA MERGE MAI DEPARTE: Polițistul din Cluj acuzat că a violat o tânără ar putea fi eliberat. Judecătorii au respins prelungirea arestului preventiv
 • Acum 2 days Justitie
  JUSTIȚIE DE DRAGUL PENSIEI SPECIALE: Delia Purice, de la Curtea de Apel Cluj, se cere în pensie
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, despre mandatele președintelui Iohannis: ”Au fost ani de zile pierduți din cauza unor ranchiune, discuții politice și a unor decizii”
 • Acum 2 days Rautacisme
  Sabin Sarmas – dusmanul Clujului. A muscat mana lui Boc si s-a dat cu securistii de la STS, inclusiv in problema cloud-ului!
 • Acum 2 days In vizor
  PÂNĂ CÂND OSĂ NE MAI MINTĂ BOC, CA PE ULTIMII OAMENI? Criza gunoaielor pândește din umbră: Supercom n-a primit încă ordinul de începere a contractului pentru că nu îndeplinește obligațiile asumate
 • Acum 2 days Eveniment
  TÂLHAR LA 27 de ani: A fost arestat preventiv după ce a agresat o femeie de 96 de ani şi i-a furat trei tablouri. A fost recuperat unul dintre tablouri
 • Acum 2 days Anchete
  Prințul Alin “ÎNTR-O ZI” Tișe și regele Emil OSĂ Boc nu numai că au pierdut cloudul regional, dar n-au fost în stare să aducă la Cluj nici măcar o fracțiune din cloud-ul mare guvernamental de 500 de milioane de euro
 • Acum 2 days Eveniment
  SĂ TRĂIASCĂ ANTIDERAPANTUL, CĂ MI-A PUS ÎN ȘANȚ BĂRBATUL! De la atâtat deszăpezire pe drumurile județene din Cluj, o mașină cu 4 pasageri s-a răsturnat în decor
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE