Politica

Mihai Seplecan: “In ultimele trei luni am fost terorizat. Marius Nicoara mi-a cerut sa sterg dovezi ale unor nereguli petrecute pe vremea cand el era presedintele Consiliului Judetean Cluj”

Scris de 1,888

Dupa lovitura de teatru de ieri, Mihai Seplecan, presedintele Consiliului Judetean, spune ca a ramas fara sprijinul politic al PNL deoarece a refuzat sa ascunda si sa stearga urmele unor nereguli intamplate in forul judetean pe vremea cand acesta era condus de actualul senator Marius Nicoara:

In ultimele trei luni am fost terorizat. Am fost batjocorit si calcat in picioare de fostii pedelisti sub privirile, zambetele si in aplauzele senatorului Marius Nicoara, care nu a luat nicio masura in aceasta privinta, ci a incurajat acest comportament”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

Mihai Seplecan sustine ca a ramas fara sustinerea partidului care l-a propulsat in functia de sef al judetului pentru ca nu a cedat la presiunile de a musamaliza unele nereguli ce au avut loc in Consiliul Judetean Cluj in ultimii 10 ani.

S-au facut presiuni asupra mea in 10 septembrie pentru a elibera o autorizatie de constructie in regim de urgenta pentru reparatii la parcarea aeroportului. Asta in conditiile in care nu era niciun act depus la Consiliul Judetean. Apoi au spus ca noi punem in primejdie siguranta cetatenilor, cand Aeroportul stia din 1 octombrie 2014 ca situatia e grava. Atunci au fost avertizati de Autoritatea Aeronautica ca sunt probleme foarte mari si trebuie sa se intervina in regim urgent.

Care sunt motivele ascunse pentru care Aeroportul International Avram Iancu Cluj nu a depus actele la CJ Cluj pentru autorizatia de constructie? Va spun eu: daca depuneau actele din timp, trebuia organizata o licitatie! Dar ei au vrut in regim de urgenta, pentru ca, toata lumea stie, asa poti sa faci o atribuire directa. In data de 11 septembrie, domnul Ciceo a fost chemat la Consiliul Judetean, a venit cu actele si a primit autorizatia in aceeasi zi. Dar, iar ma intreb, daca a fost atat de urgenta problema, de ce au trecut alte noua zile pana cand au fost incepute lucrarile?”, spune Seplecan.

Aerportul International Avram Iancu Cluj ar fi stat la baza mai  multor neintelegeri iscate intre Marius Nicoara si Mihai Seplecan.

Dupa ce am zis ca, conform ordonantei 109 din 2011, David Ciceo nu mai poate sa fie si director de aeroport, si sef de CA, au inceput presiunile politice ale lui Marius Nicoara, toate referitoare la aeroportul din Cluj. Mi s-a spus sa nu promvez proiectul de hotarare de schimbare a domnului Ciceo”, mai spune presedintele CJ.

Dar certurile dintre senatorul clujean si discipolul sau s-ar fi intetit cu adevarat dupa ce acesta din urma ar fi descoperit nereguli petrecute in Consiliul Judetean Cluj pe vremea cand forul era condus de Marius Nicoara. In plus, sustine Seplecan, senatorul i-a cerut sa stearga unele probe in acest sens.

Mi s-a cerut sa organizez o intalnire intre Compartimentul de Audit al Consiliului Judetean si anumite regii la care li s-au facut rapoarte de audit, pentru a incerca sa modifice acele rapoarte. Este vorba despre o serie de rapoarte de audit intocmite in perioada in care domnul Marius Nicoara era presedinte de Consiliu Judetean. Eu nu am fost de acord cu aceste lucruri.

Au facut presiunea mea sa duc deseurile Clujului in CMID. Astazi, daca bagam gunoiul acolo, riscam sa pierdem 50 de milioane de euro, bani europeni. Atunci mi-a spus ca daca voi duce deseurile acolo este “viza mea pentru un viitor mandat de presedinte al Consiliului Judetean”. Astea au fost vorbele lui Marius Nicoara”, sustine Seplecan.

Vreau sa il intreb care e situatia terminalelor din aeroport si cu actele aditionale facute, din perioada in care dansul a fost presedinte al Consiliului Judetean Cluj? Niciun proiect nu a reusit sa termine din banii care au fost licitati. In plus, am descoperit nereguli la contractul cu Iulius Mall. Pentru ca am inceput sa aflu mai multe, a inceput demersul importriva mea, asta e motivul pentru care vrea sa ma schimbe”, mai spune Seplecan.

Mihai Seplecan, presedintele Consiliului Judeţean Cluj, a pierdut sprijinul politic al PNL-ului, dupa ce conducerea filialei Cluj a partidului a decis asta in sedinta de ieri a Biroului Politic Judetean (BPJ).ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 4 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 9 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 10 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 11 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE