Justitie

Mihai Seplecan, fost președinte al CJ Cluj, condamnat în dosarul diplomei false

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, a fost condamnat astăzi la închisoare cu suspendare pentru că ar fi folosit o diplomă falsă în scopul de a obține venituri de la diverse instituții. Instanța de fond, Judecătoria Cluj-Napoca, a decis să-l condamne pe acesta la 1 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare.

Mihai Seplecan susține că decizia a fost una nedreaptă și o va ataca la Tribunalul Cluj:

„Voi ataca decizia.

Nu cred in justiție și tribunale, judecatori, procurori mai ales dupa mizeriile facute de catre ei, dovedite in ultima vreme. Perceptia juridică nu este identică cu realitatea. Nu exista nici o legatura intre mine si falsificator. Nu exista falsificatorul si nu exista nici urmă de vreo dovada clară ca eu, cu buna știința, am folosit o diploma falsa. 

Lui Dumnezeu nu-i plac caldiceii adica cei care sunt nici calzi, nici reci. Aceasta decizie este o decizie caldicea. Putea sa fie si mai buna, si mai rea. Domnul judecator nu a suparat nici pe judecatori si nici pe cei care m-au executat politic, dar a crezut ca nu ma supara nici pe mine. A dat asa o decizie personală de mijloc. A iesit dansul cel mai bine din toate. Astăzi imi pare rau ca am fost corect. Se pare ca adevarul, dreptatea si judecata nu trebuie să o căutam la oameni si in Instanțe.

Multi imi spuneau, acum 3 ani jumătate, sa ard sau sa arunc diploma si sa nu o dau la expertiza.Am dat-o de buna voie, atat la expertiza, cat si la SRI, pentru a primi certificatul ORNIS. Asa nu aveau originalul si nu aveau cum si pe ce sa ma judece. Eu de buna voie, ca un bou, prost, fraier, tâmpit am vrut sa fiu corect, sa ma judec, sa-mi caut dreptatea in instanța.

Astăzi va spun ca imi pare rau mi-am pierdut bani, timp, energie si am trecut prins stres si supărări degeaba. Doctoratul lui Coldea nu “se găsește“, iar omul este liber, cu pensie buna, preda la facultate, călătorește, se întâlnește cu Timmermans. Asa trebuia sa fiu si eu: bandit si nu fraier. Dar am crezut in instanțe, judecatori si m-am inselat. 

Oricum nu deznadajduiesc si astept ajutorul Divin, iar nădejdea mi-o pun numai si numai in Dumnezeu, cat mai am cale de atac sau alte variante”, a declarat acesta.

„În temeiul art. 386 alin. 1 CPP, dispune schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care inculpatul – Seplecan Mihai, a fost trimis în judecată, din săvârşirea infracţiunii de uz de fals, în formă continuată (10 acte materiale), prev. de art. 323 teza I CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP; în săvârşirea infracţiunii de uz de fals, în formă continuată (8 acte materiale; comise în perioada 01.08.2008-03.04.2013), prev. de art. 291 teza I CP 1969, cu aplic. art. 41 alin. 2 CP 1969 și art. 5 alin. 1 CP; În temeiul art. 396 alin. 1, 2 CPP, art. 14 CPP, condamnă pe inculpatul -SM, cu datele personale de mai sus; -pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, în formă continuată (8 acte materiale; comise în perioada 01.08.2008-03.04.2013), prev. de art. 291 teza I CP 1969, cu aplic. art. 41 alin. 2 CP 1969 ?i art. 5 alin. 1 CP; la o pedeapsă de 1 an ?i 2 luni închisoare. În temeiul art. 81 alin. 1, art. 82 CP 1969 cu aplic. art. 5 alin. 1 CP dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 3 ani și 2 luni. În temeiul art. 71 rap. la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, cu aplic. art. 71 alin. 5 CP 1969, cu aplic. art. 5 alin. 1 CP, aplică pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau în funcţii elective publice, care se suspendă conform art. 71 alin. 5 CP 1969, cu aplic. art. 5 alin. 1 CP.

În temeiul art. 404 alin. 2 CPP atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a suspendării condiţionate a executarii pedepsei ca urmare a încălcării prevederilor art. 83 CP 1969.

În temeiul art. 397 alin. 1 CPP, art. 19 alin. 1, art. 25 alin. 1 CPP, respinge acţiunea civilă formulată de către persoana vătămată SC Electrica Furnizare SA, prin Sucursala de Furnizare a Energiei Electrice Transilvaia Nord, urmare faptului că infracţiunea prev. de art. 291 teza I CP 1969, fiind de natură formală (de pericol) nu poate produce prejudicii. În temeiul art. 397 alin. 1 CPP, art. 19 alin. 1, art. 25 alin. 3 CPP dispune desfiinţarea înscrisului intitulat „Diplomă de Licenţă” , aparent eliberată de către Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti pe numele Seplecan Mihai. În temeiul art. 398, art. 274 CPP dispune obligarea inculpatului Seplecan Mihai la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 2670 lei”, se arată în sentinţa dată de Judecătoria Cluj-Napoca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *