Sanatate

Mihai Hirișcău, un tânăr care salvează vieți, are acum nevoie de ajutorul nostru

Mihai Hirișcău, un tânăr de 28 de ani, voluntar la Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania, unde participă, împreună cu câinele său, la acțiuni de căutare și salvare, are nevoie de ajutorul nostru. Tânărul are cinci noduli pe creier, iar un tratament revoluționar în Israel, i-ar putea salva viața. Totul costă aproximativ 80.000 euro. În acest context ne întrebăm de ce mai suntem obligați să plătim asigurarea medicală, dacă sistemul sanitar nu se poate ocupa cum trebuie tocmai de cei care au nevoie cu adevărat de ajutor?  

De patru ani, Mihai Hirișcău este voluntar, împreună cu câinele său Diesel, la Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania. Alături de ceilalți voluntari, cei doi salvează vieți, participând la misiuni de căutare şi salvare. 

În 2007, când avea 18 ani, a fost diagnosticat cu metastază de melanom (cancer de piele) şi a fost operat de nodul cervical. După trei ani, boala a recidivat, a făcut investigații în Austria și în Germania, a fost operat, iar evoluția bolii s-a oprit. 

„În decembrie anul trecut, întorcându-se extrem de mândru de la un examen pentru câini de salvare din Austria, unde luase premiul I împreună cu Diesel, s-a prezentat la un nou control de rutină. A aflat atunci că are un chist pe plămâni. Era o nouă metastază. A urmat o operaţie şi în luna mai a început un tratament de imunoterapie care promitea mult şi lucrurile păreau să se liniştească. Cu toate acestea, în septembrie, o hemipareză apărută brusc l-a trimis înapoi la spital. Diagnosticul a fost dur. Apăruseră cinci noduli pe creier. Din nou operaţie, radioterapie şi acum speranţa apare sub forma unui tratament revoluţionat pe care îl poate urma la o prestigioasă clinică din Israel”, au declarat reprezentanții Asociaţiei pentru Câini de Salvare Transilvania.

Tratamentul pe care trebuie să îl urmeze în Israel costă aproximativ 80.000 de euro. Singura șansă ca să adune acești bani sunt donațiile oamenilor cu inimă mare. 

Cazul lui Mihai Hirișcău nu este singular. Mulți își spun povestea în fața presei sau pe rețelele de socializare și cer ajutor pentru că statul nu poate/nu vrea să le întindă o mână de ajutor. Ne întrebăm atunci de ce mai trebuie să plătim asigurarea medicală din moment ce sistemul sanitar își ignoră pacienții atunci când au cea mai mare nevoie de ajutor? 

Pentru donații:

  • Conturi deschise la Banca Transilvania 
  • LEI: RO17BTRL01301201N09358XX
  • EURO: RO96BTRLEURCRT00N0935801
  • Titular: Rodica Hiriscău
  • REVOLUT: GB94LOYD3080 1243 0004 24
  • BIC: LOYDGB2L
  • Referință: 28140281 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *