Din oras

Microbuzul donat de Beard Brothers, folosit doar din noiembrie

Scris de 462

La inceputul verii, Gradinita Speciala din Cluj a primit din partea organizatiei Beard Brothers un microbuz in valoare de aproximativ 8.000 de euro. Pana in prezent, conducerea unitatii s-a folosit de el o singura data cu ocazia deplasarii copiilor la un simpozion. De la inceputul lunii viitoare copiii vor beneficia de transportul constant cu microbuzul, intrucat doar atunci gradinita va primi fonduri pentru motorina.

Autobuzul donat de cei din organizatia Beard Brothers catre Gradinita Speciala din Cluj a fost intrebuintat, pana acum, doar o data. Directoarea gradinitei Ioana Naidin, a explicat pentru Ziar de Cluj ca de abia dupa 1 noiembrie, cand vor primi si fondurile pentru motorina, microbuzul va fi folosit in mod regulat.

“Microbuzul a trebuit dus la niste investigatii, pentru ca nu era totalmente functional. A trebui sa-i facem si ITP-ul si, incepand cu 1 noiembrie, primim fondurile de la Consiliul Judetean pentru motorina”, a spus directoarea.

Pe langa acest lucru, Ioana Naidin a anuntat ca in timpul lunii octombrie inca se fac inscrieri la gradinita. Prin urmare, acesta este un alt motiv pentru care unitatea prefera termenul din luna noiembrie pentru a utiliza microbuzul.

“Pana la 1 noiembrie putem sa-l folosim, este functionabil, dar nu avem fonduri pentru motorina si parintii sunt familii destul de dezavantajate si nu pot sa ne sustina, deocamdata, pe aceasta parte. In plus, si acesta este unul dintre motive, noi mai primim copii in luna octombrie. Pentru ca, in functie de depistarile care se fac la medici, noi mai avem in lucru cateva dosare. Prin urmare, vrem sa avem o situatie mai clara a copiilor care au nevoie de transport”, informeaza directoarea.

Microbuzul donat de membrii Beard Brothers are o capacitate de 13 locuri. Pentru ca toti copiii sa poata beneficia de transport, se vor face mai multe drumuri, traseul incepand din Floresti.

“Microbuzul dispune de 13 locuri. Sunt suficiente pentru numarul de copii pe care-i avem pentru ca un autobuz mare, scolar are 17 locuri. Deci, noi ne descurcam, sigur. Se vor face mai multe drumuri: vor fi adusi copiii de pe ruta Floresti, acolo avem mai multi, si pe zona Marasti-Ira”, explica Naidin.

In ciuda lipsei de fonduri, gradinita s-a folosit pentru prima data de microbuz la sfarsitul lunii septembrie, cu ocazia deplasarii la un concurs, povesteste directoarea.

“Prima data a fost folosit in vinerea aceea de 25 septembrie. S-a facut o deplasare la un concurs scolar la Scoala Transilvania din Baciu, la scoala speciala pentru neuromotori. A fost un concurs scolar in cadrul unui simpozion si atunci au participat sase copilasi de la noi impreuna cu insotitorii. A fost rapid, de pe o zi pe alta, am facut rost de niste banuti din buzunarele proprii ca sa asiguram acest transport al copiilor”, a adaugat directoarea.

Microbuzul are in spate o poveste mai lunga. Cei de la Beard Brothers au organizat o serie de evenimente in urma carora au strans aproape 8.000 de euro pentru achizitionarea acestuia. De la “Targul Arts for Charity” pana la a vinde cafele si a lucra ca barmani, organizatia a reusit sa stranga suma finala in urma unei petreceri organizate in Boiler. Ei nu au putut dona automobilul chiar din momentul in care l-au cumparat, povesteste Cornel Hoza, membru Beard Brothers.

“Microbuzul l-am donat la inceputul verii. Am rezolvat cu toate actele, iar, in prezent, microbuzul este la ei. Atunci nu au apucat sa-l foloseasca pentru ca elevii intrasera in vacanta, dar acum vor incepe sa-l utilizeze.  A fost mai complicat putin la inceput, dar am reusit sa-l donam pana la urma, ne-am descurcat. La inceput a fost ciudatel pentru ca noi nu stiam cum se fac astfel de lucruri, nu au fost neaparat probleme din prisma legii”, informeaza Cornel.

Principalul scop al asociatiei a fost acela ca microbuzul sa fie utilizat pentru a usura transportul copiilor. Din acest motiv, ei si-au rezervat dreptul de a-si retrage donatia, daca masina nu era folosita cu scopul amintit.

“Noi voiam clar sa fie stipulat in contractul respectiv ca daca acel microbuz nu se foloseste in scopul destinat, atunci trebuie sa avem posibilitatea de a-l lua inapoi si sa-l dam unor oameni care chiar vor sa-l foloseasca pentru ce au nevoie”, explica Cornel Hoza.

Chiar daca actiunea de donare a microbuzului s-a incheiat, cei de la Beard Brothers pastreaza legatura cu gradinita. Ei planuiesc sa organizeze o excursie pentru copii impreuna cu cei din conducera scolii.

“Acum urmeaza sa luam legatura cu gradinita pentru ca si urmeaza sa mergem intr-o excursie cu copiii si cu microbuzul respectiv. Excursia este surpriza pe care o pregateste conducerea gradinitei”, a incheiat el.

Beard Brothers sau Fratia Barbosilor este o asociatie non-guvernamentala infiintata in anul 2013. Pana in prezent, ei au realizat sase campanii prin care au strans fonduri pentru diverse cauze. Printre ele se numara si campania “Beards in Schools”. In cadrul acesteia membrii au strans fonduri pentru cumpararea de rechizite copiilor dezavantajati. In timpul acestei initiative s-a ivit si oportunitatea achizitonarii microbuzului pentru Gradinita Speciala din Cluj.

Foto: FacebookULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 5 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 7 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 20 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 22 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE