Din oras

Mesterul Manole, strada care bate bancurile cu ardeleni

Exista, in Cluj, strazi care aduc aminte de satul bunicii, de vremuri de demult sau de bancuri cu ardeleni. O astfel de strada, care le inglobeaza pe toate, e Mesterul Manole, aflata la capatul cartierului Someseni. Aici, stalpii stau in mijocul trotuarului, porcul se plimba pe mijlocul drumului, iar riveranii sunt “ametiti” de spiritul sarbatorilor.

Si daca asta nu e de ajuns pentru o combinatie care smulge cel putin un zambet, tot aici s-au inventat bordurile duble.

Dis de dimineata, strada e mai vie ca oricand. Pe trotuare sunt vesnic gasti de tineri care locuiesc in zona, care sparg seminte linistiti. Cand ceva le atrage atentia, pleaca toti odata si-si muta “sediul” cateva sute de metri mai sus sau mai jos pe strada. Ca de exemplu un porc de peste 110 de kilograme ce reuseste, cumva, sa scape dintr-o caruta in miscare.

“Tine-l, trazni-l-ar”, se aude scurt, iar animalul e inapoi in vehicul.

Insa nu pentru mult timp, cateva zeci de metri mai sus, porcul sare din nou din caruta, de data asta in curtea unui vecin care si-a ascutit deja cutitele.

“Pofta mare, nea’ Ion. A venit cina”, rad baietii, in timp ce-i predau barbatului animalul.

Apoi se strang in mijlocul stalpului “plantat” fix in mijlocul trotuarului, oricum prea ingust.

Si daca aveati impresia ca astfel de gafe se fac doar in Caracal, Clujul poate plusa mai mult. Pe aceeasi strada s-a inventat dubla-bordura. Pe trotuarul de pe Mesterul Manole, o bordura o surclaseaza pe cealalta, intr-un concurs inedit de aruncat banii publici pe geamul prostiei. Unde mai pui ca treptele inutile stau in calea oamenilor care au inceput deja sa bea in cinstea sarbatorilor de iarna?!?

La noua dimineata, faptul ca mai multi barbati deja sughit in timp ce ies de la bar cu o sticla de bere in mana nu e o surpriza pentru nimeni.

„Lasa-l, domnisoara, ca e beat!”, se aud in cor vocile baietilor ce privesc fascinati, peste poarta, taiatul porcului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *