Eveniment

Meserii cu salarii foarte bune, pe care nu credeai ca le are cineva

Te-ai gandit vreodata ca poti sa gusti din mancarea pisicii tale si sa primesti o multime de bani pentru asta? Dar ca poti testa jucarii sexuale pentru aproape 40.000 de dolari? Thought Catalog a realizat o selectie a meseriilor mai putin obisnuite, dar bine platite.

Calcator de pantofi

Exista oameni care au ca meserie netezirea cutelor pantofilor cu ajutorul unui fier de calcat sau al unui uscator cu aer cald. Cerintele minime pentru angajare constau in detinerea unei diplome de liceu si atentie la detalii. Salariul mediu anual pentru cei angajati sa „calce” pantofi variaza intre 19.000 de dolari si 49.000 de dolari.

Examinator de mobila

Testarea mobilei este o meserie aflata la adapost de anticipata invazie a robotilor pe piata muncii. Este nevoie de oameni pentru a simti cat de confortabil este un scaun sau o canapea.

Persoanele angajate de producatorii de mobila in acest scop se aseaza, practic, pe produsul care trebuie testat si descriu experienta traita, astfel incat calitatea produselor sa poata fi imbunatatita. Ele castiga in medie 31.000 de dolari pe an.

Spalator de ecrane IMAX

Pentru ca spectatorii sa poata viziona in conditii optime filmele la cinematograf, exista companii care ofera servicii de curatare a eranelor IMAX. Ecranele nu sunt spalate propriu-zis, ci sunt curatate cu ajutorul unei masinarii speciale manevrate de doi lucratori. Salariile ajung la aproximativ 45.000 de dolari pe an.

Scafandru pentru recuperarea mingilor de golf

Un scafandru pentru recuperarea mingilor de golf recupereaza efectiv mingile ajunse pe fundul locurile de pe terenurile de golf. Deoarece este o meserie destul de periculoasa, avand in vedere faptul ca in apa pot misuna diverse creaturi, de la serpi veninosi la aligatori, acesta castiga intre 50.000 si 100.000 de dolari pe an.

Persoane care testeaza jucarii sexuale

Companiile de jucarii sexuale trimit la resedinta angajatilor o cutie cu cele mai recente produse, pe care acestia le incearca si le evalueaza. In acest domeniu, salariile ajungeau in 2012 la 39.000 de dolari, conform AOL.

Degustator de mancare pentru animale

Pentru 40.000 de dolari pe an, acesta trebuie sa se asigure ca produsele sunt gustoase, ca respecta criteriile nutritive si ca sunt sanatoase pentru animalele de companie.

Persoane care miros prosoape de hartie

Companiile producatoare de prosoape de hartie angajeaza persoane care sa le miroasa produsele pentru a se asigura ca acestea sunt inodore. Criteriile de angajare presupun detinerea unui simt dezvoltat al mirosului. Salariile variaza intre 19.000 si 52.000 de dolari pe an, fiind influentate de experienta si expertiza olfactiva. 

sursa: ziare.com

sursa foto: www.dailymail.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *