Din oras

Mese festive si flori pentru doamnele din institutiile clujene

Era premiilor in bani pentru doamnele si domnisoarele bugetare cu ocazia Zilei Femeii a apus. Cel putin asa sustin reprezentantii institutiilor clujene. Acestea le sarbatoresc pe reprezentantele sexului frumos doar cu flori sau maxim o masa festiva organizata de sindicat.

La Primaria Cluj-Napoca doamnele nu au primit premii, dar in aceasta seara se vor distra pe banii sindicatului Civitas la Hotel Napoca. Nici la Consiliul Judetean nu se dau bani si nu se organizeaza nici chef pentru a sarbatori 8 Martie. In schimb la Primaria Turda doamnele au primit flori si saptamana viitoare sunt invitate la o masa festiva.

Curtea de Conturi arata intr-un raport ca in 2012 Consiliul Judetean Cluj a acordat prime de 8 Martie nelegal angajatelor, in valoare totala de 10.200 de lei. Ulterior banii au fost recuperati de la femei in rate lunare.

De altfel tot Curtea de Conturi noteaza in raportul pe anul 2013 ca acordarea de plati nelegale in forma unor prime cu diferite ocazii a fost o practica des intalnita si in acel an.

“Abaterea de la legalitate cea mai frecvent intâlnita si in anul 2013, in cadrul misiunilor de control si audit desfasurate la entitatile publice locale din sfera de competenta a Camerei de Conturi Cluj, este acordarea nelegala sub diferite forme a unor sume de natura salariala care exced cadru legal privind salarizarea personalului (spor de dispozitiv, indemnizatii pentru tinuta, hrana, sume acordate cu ocazia diverselor sarbatori – Paște, Craciun, 8 Martie, 1 Iunie, sume acordate managerilor societatilor si regiilor peste cuantumul legal, etc), valoarea acestor abateri fiind de 4,376 mii lei la un numar de 27 entitati, dintre care mentionam; UATM Dej – 2.747 mii lei, UATC Vultureni – 525 mii lei, UATC Aschileu – 226 mii lei, Teatrul de Papusi PUCK – 325 mii lei, SC Compania de Transport Public SA Cluj- Napoca – 97 mii lei, SC Comunal ECO SRL Baciu – 102 mii lei”, se arata in raport.

Foto:decostyle.mayra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *