Din oras

Mere și-așa… Pe strada Mărului din Centrul Clujului asfaltul e ca la țară

Scris de 323

Strada Mărului din Cluj-Napoca, municipiul în care Primăria promite „cea mai bună calitate a vieții”, este situată la 10 minute de mers pe jos față de instituția din care se promite. Și sediul UBB este în imediata apropiere, și Piața Unirii, și chiar și celebrul Hotel Coșciug. Vorbim, așadar, despre o stradă centrală, nu despre o potecă ce traversează ruinele Băilor Someșeni. Cu toate acestea, pe strada Mărului „calitatea vieții” e de negăsit.

„Asfaltul e vraiște, parcă pus în scârbă, numai gropi peste tot, fără trotuare, strada e vai și-amar! Ca o uliță arată!”, ne-a transmis un clujean indignat că trebuie să umble prin oraș pe drumuri de țară.

Ziar de Cluj a mai scris în urmă cu 5 ani despre această stradă, plină și atunci de hârtoape, de praf și de noroi.

Reclamații și sesizări către Primărie au fost trimise de-a lungul anilor, dar nimeni nu a fost impresionat de cererile locuitorilor. Ani la rând, reprezentanții Primăriei i-au amăgit pe clujenii de pe strada Mărului că vor avea și ei o stradă ca la oraș. De exemplu, în 2011, în perioada când era primar Sorin Apostu, oficialii din Primărie le promiteau oamenilor că se va moderniza strada.

„În cadrul programului nostru de modernizare și întreținere străzi în municipiul Cluj-Napoca din perioada 2011-2013, vor fi reabilitate cele două străzi, Bisericii Ortodoxe și Mărului”, precizau reprezentanții administrației publice locale, într-un răspuns la o cerere a unui locuitor de pe strada Mărului.

În fiecare an, promisiunile au curs lin ca apa de pe strada Mărului, după ce plouă sănătos. Până la un moment dat, când, în 2017, conducerea Primăriei, brusc, și-a dat seama că strada este totuși privată și nu se pot face lucrări de modernizare până când nu este preluată în administrare publică.

„Din păcate, municipalitatea nu poate interveni pe această stradă, având în vedere faptul că se află în proprietate privată. Vă recomandăm să faceți demersurile prevăzute de HCL nr. 62/2010 pentru trecerea în domeniul public a acestei străzi”, au precizat reprezentanții Serviciului Administrare Căi Publice din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

În ultimii 5 ani, se pare că strada a primit totuși o brumă de asfalt. Acesta însă s-a măcinat, iar acum pe Mărului e iar ca la țară. Mere și-așa…ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 10 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 11 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 11 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 12 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 13 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 13 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 14 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 14 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 15 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 15 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 15 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE