PubliNews

Mercedes-Benz întreabă #whaTIFF și creează scenariul sustenabil al anului 2039

Scris de 623

Anul acesta, Mercedes-Benz invită comunitatea TIFF și publicul larg să contribuie la crearea scenariului pentru un viitor în care nu există dorință fără sustenabilitate. Cum va exista acest viitor depinde doar de dorințele pe care oamenii și le formează astăzi: solidaritate, o calitate a vieții mai bună, drumuri mai sigure, resurse gestionate corect și grijă pentru mediu sunt doar câteva trăsături ale unui viitor dezirabil.

Principala dorință pentru viitor a Mercedes este de a avea mobilitate sustenabilă, care consumă mai puține resurse și care contribuie mai mult la creșterea calității vieții oriunde în lume. Iar pentru că deciziile de astăzi transformă viziunea în realitate, Mercedes își propune ca:

 • Până la finalul acestui an, toate fabricile Mercedes să fie alimentate din surse de energie regenerabilă;
 • Până în 2025, fiecare model de autovehicul din portofoliul Mercedes-Benz va avea o versiune electrică;
 • Până în 2030, brandul își propune să aibă o flotă 100% electrică, iar până în 2039, își propune ca amprenta de carbon pe întreg lanțul valoric să fie zero.

Pentru Mercedes, drumul spre viitor se construiește cu responsabilitate. Prin inovație continuă la cele mai înalte standarde, reușește să le ofere clienților o experiență de lux modernă, sustenabilă. Importanța tehnologiei de ultimă generație anticipează nevoile comunităților din viitor și transformă experiența mobilității într-un proces cu mai puține riscuri și mai multă grijă pentru mediu, prin conectivitate avansată, sisteme de asistență inteligente și procese complet reinventate care reduc consumul de resurse încă din faza de dezvoltare a produselor.

Sub umbrela #whaTIFF, Mercedes-Benz invită comunitatea TIFF și publicul larg să creeze scenarii pentru un viitor sustenabil.

Iar pentru că tehnologia de astăzi nu ar fi existat, dacă o persoană nu și-ar fi imaginat-o mai întâi, #whaTIFF este o întrebare și un îndemn în același timp, care a pornit de la faptul că fiecare membru din comunitate este o sursă de inspirație și fiecare idee pe care o au alimentează un mâine mai bun, mai sustenabil.

Altfel fiind spus, oamenii care sunt în această săptămână la Cluj sunt invitați să-și înregistreze propriile mesaje legate de cum văd ei un viitor dezirabil, în spațiul dedicat Mercedes-Benz din fața Casei TIFF, unde este expus noul model de automobil  EQE. Urmând ca toate aceste mesaje să fie integrate într-un video manifesto, care  conturează, mai bine, felul în care ar putea arăta viitorul. Cei care aleg să împărtășească viziunea lor despre un viitor mai bun în cadrul pop-up box-ului Mercedes-Benz, vor intra automat în tragerea la sorți pentru a câștiga  o invitație dublă la una dintre petrecerile organizate în cadrul TIFF.

 

Mercedes a mai pregătit pentru duminică, 26 iunie, la Florești, Parcul Poligonului, str. Sub Cetate, nr. 13, începând intre orele 12:00 si 12:30, un Număr de magie pentru copii, prin care vor învăța importanța sustenabilității, a acțiunilor mici care fac din mâine un viitor mai durabil. Acesta este urmat de un Atelier de creație si pictura pe față pentru copii de la 12:30 la 16:00, prin care informațiile învățate prin numărul de magie se sedimentează, iar copiii oferă o altă întrebuințare a obiectelor precum: plasticul, cartonul utilizat, hârtia.

 • Numărul de magie de la 12:00 la 12:30
 • Atelierul de creație și pictura pe față pentru copii de la 12:30 la 16:00.

Din ultimele ediții, Mercedes-Benz, partenerul principal pe mobilitate, a integrat la TIFF tot mai multe modele electrice și hibride. În plus, în strânsă colaborare cu Compania de Transport Cluj, TIFF pregătește o campanie de încurajare a participanților de a folosi transportul în comun din oraș pentru deplasarea între spațiile festivalului. Este încurajată și deplasarea cu mijloace alternative cum sunt trotinetele electrice și bicicletele.ULTIMA ORĂ

 • Acum 36 mins FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 2 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 2 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 2 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 3 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 4 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 5 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 6 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 6 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 7 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 8 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 9 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE