Din oras

Megalomania lui Boc se agravează – nu are soluții pentru trafic și parcări, dar cheltuie bani pe autobuze fără șofer

Boc continuă să cheltuie banii pe studii pentru proiecte futuriste, în loc să găsească soluții viabile pentru problemele reale ale orașului. Ultima găselniță a primarului sunt autobuzele fără șofer. În condițiile în care în Cluj-Napoca încă mai circulă autobuze vechi fără aer condiționat sau căldură, Boc vrea să treacă la un alt nivel.

La momentul când Boc a anunțat acest proiect, a fost primit cu zâmbete, în Cluj-Napoca existând o mulțime de alte probleme care trebuie să fie prioritare pentru administrația locală. Însă Boc persistă în prostie și alocă bani pentru studii în vederea achiziționării unui autobuz autonom. 

Citește și:

Cluj-Napoca, cel mai tare! După metrou, la anul vom avea autobuze fara șofer! Urmează orașul fără primar?

În traficul infernal din Cluj-Napoca autobuzele fără șofer sunt tot ce lipsește. Să fii șofer în Cluj-Napoca implică niște aptitudini și reflexe pe care un autobuz autonom nu le are.

Primăria Cluj-Napoca cheltuie bani pe studii și așa cum ne-a obișnuit, multe dintre ele nu vor deveni niciodată proiecte concrete.

Pentru autobuzele fără șofer Primăria Cluj-Napoca cheltuie 135.000 de lei pe servicii de consultanță de la Universitatea Tehnică. Astfel, specialiștii de la UTCN îi vor ajuta pe cei de la Primărie să pregătească licitația și caietul de sarcini în vederea achiziției autobuzelor autonome.

”Urmărim punerea în circulaţie, cu titlu experimental, a unui autobuz autonom, fără şofer, după modelul celor care există în marile oraşe europene. Autobuzele vor fi puse în circulație cu grad maxim de siguranță posibil. Nu vor lua decizii decât în maximă siguranță pentru a proteja călătorii. Noi mai avem un an la dispoziție pentru a pregăti acest proiect și evident tehnologia va evolua foarte mult. Acest autobuz va deservi ca arie de circulaţie zona centrală, pentru a arăta că acest oraş susţine dimensiunea modernă, susţine inovarea şi inteligenţa artificială, pe care nu o vom putea evita. Sper ca anul viitor să îl vedem pe străzile Clujului, a menționat Boc.

În ciuda declarațiilor lui Boc privind siguranța, trebuie menționat că în Viena programul de testare al autobuzelor autonome a fost oprit după ce un astfel de autovehicul a lovit un pieton. Putem doar se ne imaginăm blocajul din trafic, dacă autobuzul fără șofer a lui Boc va fi implicat într-un incident rutier.

Primarul Emil Boc susține că vor exista resurse europene considerabile pentru proiecte inovative de mobilitate urbană și pentru transport nepoluant.

La Cluj-Napoca, în ciuda investițiilor din ultimul timp, transportul în comun mai trebuie îmbunătățit. Încă este nevoie de linii de transport suplimentare, iar autobuzele existente nu fac față numărului de călători. La orele de vârf acestea sunt arhipline, iar adesea călătorii rămân în stații. În loc să viseze la proiecte futuriste, Boc ar putea căuta soluții pentru îmbunătățirea transportului metropolitan. Autobuzele autonome sunt în general de capacitate redusă, astfel că apariția lor pe străzile din Cluj nu îi va ajuta pe călători, dar îi va conferi primarului noi motive să se laude.

Este un alt proiect inutil, a căruit unic scop este să gâdile orgoliul primarului Boc și să îl ajute să obțină capital de imagine. Aceasta este strategia lui. Proiecte care atrag privirea, care reușesc să impresioneze, chiar dacă utilitatea lor este insignifiantă. Până acum clujenii s-au lăsat mințit de poze frumoase pe rețelele de socializare, însă îcet aceștia încep să realizeze că multe dintre proiectele lui Emil Boc sunt lipsite de substanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *