Din oras

Megalomania lui Boc se agravează – nu are soluții pentru trafic și parcări, dar cheltuie bani pe autobuze fără șofer

Scris de 523

Boc continuă să cheltuie banii pe studii pentru proiecte futuriste, în loc să găsească soluții viabile pentru problemele reale ale orașului. Ultima găselniță a primarului sunt autobuzele fără șofer. În condițiile în care în Cluj-Napoca încă mai circulă autobuze vechi fără aer condiționat sau căldură, Boc vrea să treacă la un alt nivel.

La momentul când Boc a anunțat acest proiect, a fost primit cu zâmbete, în Cluj-Napoca existând o mulțime de alte probleme care trebuie să fie prioritare pentru administrația locală. Însă Boc persistă în prostie și alocă bani pentru studii în vederea achiziționării unui autobuz autonom. 

Citește și:

Cluj-Napoca, cel mai tare! După metrou, la anul vom avea autobuze fara șofer! Urmează orașul fără primar?

În traficul infernal din Cluj-Napoca autobuzele fără șofer sunt tot ce lipsește. Să fii șofer în Cluj-Napoca implică niște aptitudini și reflexe pe care un autobuz autonom nu le are.

Primăria Cluj-Napoca cheltuie bani pe studii și așa cum ne-a obișnuit, multe dintre ele nu vor deveni niciodată proiecte concrete.

Pentru autobuzele fără șofer Primăria Cluj-Napoca cheltuie 135.000 de lei pe servicii de consultanță de la Universitatea Tehnică. Astfel, specialiștii de la UTCN îi vor ajuta pe cei de la Primărie să pregătească licitația și caietul de sarcini în vederea achiziției autobuzelor autonome.

”Urmărim punerea în circulaţie, cu titlu experimental, a unui autobuz autonom, fără şofer, după modelul celor care există în marile oraşe europene. Autobuzele vor fi puse în circulație cu grad maxim de siguranță posibil. Nu vor lua decizii decât în maximă siguranță pentru a proteja călătorii. Noi mai avem un an la dispoziție pentru a pregăti acest proiect și evident tehnologia va evolua foarte mult. Acest autobuz va deservi ca arie de circulaţie zona centrală, pentru a arăta că acest oraş susţine dimensiunea modernă, susţine inovarea şi inteligenţa artificială, pe care nu o vom putea evita. Sper ca anul viitor să îl vedem pe străzile Clujului, a menționat Boc.

În ciuda declarațiilor lui Boc privind siguranța, trebuie menționat că în Viena programul de testare al autobuzelor autonome a fost oprit după ce un astfel de autovehicul a lovit un pieton. Putem doar se ne imaginăm blocajul din trafic, dacă autobuzul fără șofer a lui Boc va fi implicat într-un incident rutier.

Primarul Emil Boc susține că vor exista resurse europene considerabile pentru proiecte inovative de mobilitate urbană și pentru transport nepoluant.

La Cluj-Napoca, în ciuda investițiilor din ultimul timp, transportul în comun mai trebuie îmbunătățit. Încă este nevoie de linii de transport suplimentare, iar autobuzele existente nu fac față numărului de călători. La orele de vârf acestea sunt arhipline, iar adesea călătorii rămân în stații. În loc să viseze la proiecte futuriste, Boc ar putea căuta soluții pentru îmbunătățirea transportului metropolitan. Autobuzele autonome sunt în general de capacitate redusă, astfel că apariția lor pe străzile din Cluj nu îi va ajuta pe călători, dar îi va conferi primarului noi motive să se laude.

Este un alt proiect inutil, a căruit unic scop este să gâdile orgoliul primarului Boc și să îl ajute să obțină capital de imagine. Aceasta este strategia lui. Proiecte care atrag privirea, care reușesc să impresioneze, chiar dacă utilitatea lor este insignifiantă. Până acum clujenii s-au lăsat mințit de poze frumoase pe rețelele de socializare, însă îcet aceștia încep să realizeze că multe dintre proiectele lui Emil Boc sunt lipsite de substanță.ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 19 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 21 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 23 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 24 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE