Rautacisme

Mega-anunțul săptămânii: Șurubi a lansat operațiunea spălatul din furtun, etapa iarnă-primăvară 2019

City-managerul și specialistul în curățenie la bordură, Gheorghe Șurubaru a lansat operațiunea de o mega importanță pentru Cluj-Napoca: spălatul din furtun. Grație temperaturilor favorabile, orașul va fi curățat tăt, tăt. Străzile vor fi lustruite mai ceva ca pista de popice, un alt domeniu în care Șurubaru excelează. 

„Având în vedere condițiile meteo favorabile, pe ambele sectoare ale municipiului au început activitățile de spălat din furtun, periat mecanizat și ras la rigolă. Aceste acțiuni vor continua atâta timp cât vremea va permite, în conformitate cu programele stabilite împreună cu cei doi operatori de salubritate din municipiul Cluj-Napoca. În acest scop operatorii utilizează toate utilajele specifice și personalul disponibil”, a anunțat city-managerul Gheorghe Șurubaru.

Domnul Șurubi ar trebui să mai urmeze niște cursuri de specializare în curățenie la bordură sau să îi trimită măcar pe angajații firmelor de salubritate. Operațiunea furtun la bordură arată mai degrabă ca o furtună la bordură. Numai noroi rămâne după vajnicii mânuitori de furtun și măturică. Acest lucru a fost sesizat și de cetățeni. Unii și-au vărsat oful pe pagina de Facebook a city-managerului. 

postare surubaru

postare surubaru

Gheorghe Șurubaru a mai lansat un anunț răvășitor pentru clujeni, în urmă cu câteva zile. De data aceasta, chiar vorbim serios. Din vară, cetățenii ar putea fi nevoiți să plătească tarife mai mari pentru salubritate ca urmare a obligativității colectării selective pe patru fracții. 

„În acest moment, în municipiul Cluj-Napoca se desfășoară activitatea de colectare pe două fracții, sunt stabilite două zile distincte pentru ridicarea deșeului menajer și o zi pentru fracția uscată. În acest moment, noi am făcut pași importanți având în vedere că Ordonanța de Urgență 74 ne obligă ca de la 1 ianuarie să facem colectarea pe 4 fracții. În acest moment s-a obținut o derogare până în 30 iunie. Asta înseamnă că așteptăm de la firme, prin negocieri cu dânșii, tarife distincte pentru ridicarea acestor fracții uscate și menajere, urmând ca după aceea prin hotărâre de Consiliu Local să implementăm aceste prețuri.
Firmele vor fi obligate prin această ordonanță să ridice deșeurile pe cele 4 fracții. Odată trebuie ca Primăria să facă pașii legali de aprobare a tarifelor. Firmele au obligația ca din 30 iunie să ridice pe 4 fracții aceste deșeuri. Desigur, pentru a veni în sprijinul firmelor, Primăria are obligația de a asigura cadrul necesar pentru ridicarea pe 4 fracții. Tocmai de aceea s-a votat proiectul de suplimentare care oferă posibilitatea de a se colecta pe 4 fracții și în plus toate punctele gospodărești vor fi suplimentate cu containere”, a declarat, miercuri, city-managerul Gheorghe Șurubaru.

Citește și:

Din iulie, clujenii trebuie să sorteze gunoiul pe patru fracții. Primăria va trimite Poliția Locală în control. Tarifele pentru salubritate ar putea fi majorate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *