In vizor

Medicii ies in strada pentru 100 de lei in plus la salariu

Scris de 374

Se trezesc la 6 dimineata sa aiba grija ca noi, parintii, bunicii ori copiii nostri o sa plece sanatosi acasa. Isi tocesc coatele ani grei pe bancile facultatii, dau examene imposibile, invata din carti cu mii de pagini; iar asta nu e de ajuns. Pana sa ajunga sa munceasca in sistemul de sanatate, doctorii, asistentele, intreg personalul din spitalele statului, au etape grele de parcurs. Cu toate acestea, salariile rezidentilor sunt mai mici decat ale vanzatoarelor de pantofi din mall, iar cele ale infirmierelor sau asistentelor sunt si mai mici.

Pentru ca vor ca salariile sa le fie marite cu 100 de lei, angajatii din sistemul sanitar romanesc sunt pregatiti sa iasa, peste doua zile, in strada. Sa le explice guvernantilor, din plina strada, ca au nevoie de bani ca sa isi plateasca creditele sau sa isi creasca pruncii.

“Ne amagesc deja de prea mult timp cu aceasta marire. Suma nu este foarte mare si de ea ar beneficia toti salariatii din sistemul sanitar. Este un numar destul de mare de angajati care au credite bancare, care se descurca greu cu banii. In situaţia in care pana miercuri, 29.10.2014, nu vor fi gasite soluţii pentru cresterea salariilor intregului personal din sistemul sanitar si de asistenţa sociala, prin aprobarea unui act normativ, membrii Consiliului Naţional au decis pichetarea sediului Guvernului Romaniei”, a explicat presedintele Sanitas Cluj, Stefan Roman.

Seful sindicalistilor clujeni vorbeste despre neajunsurile care i-au facut pe oameni sa iasa in strada, despre cat de importanti sunt cei 100 de lei pentru cei care muncesc zilnic in spitalele statului.

“Asta trebuie sa  inteleaga guvernantii. Ca aici se munceste cu oameni, nu cu suruburi. Iar oamenii bolnavi, se stie, sunt mult mai dificili decat cei sanatosi. In cazul de fata, cu lipsa de personal cu tot, e o suprasolicitare atat fizica, cat si psihica”, explica Stefan Roman.

Liderul Sanitas mai spune ca astazi va avea loc o intalnire intre reprezentantii sindicatului si ministrul Muncii, Rovana Plumb, care va fi decisiva pentru dhotararea de a se iesi in strada peste doua zile.

sursa foto: www.capital.roULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 3 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 6 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
 • Acum 6 hours In vizor
  Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE