In vizor

Medicii ies in strada pentru 100 de lei in plus la salariu

Se trezesc la 6 dimineata sa aiba grija ca noi, parintii, bunicii ori copiii nostri o sa plece sanatosi acasa. Isi tocesc coatele ani grei pe bancile facultatii, dau examene imposibile, invata din carti cu mii de pagini; iar asta nu e de ajuns. Pana sa ajunga sa munceasca in sistemul de sanatate, doctorii, asistentele, intreg personalul din spitalele statului, au etape grele de parcurs. Cu toate acestea, salariile rezidentilor sunt mai mici decat ale vanzatoarelor de pantofi din mall, iar cele ale infirmierelor sau asistentelor sunt si mai mici.

Pentru ca vor ca salariile sa le fie marite cu 100 de lei, angajatii din sistemul sanitar romanesc sunt pregatiti sa iasa, peste doua zile, in strada. Sa le explice guvernantilor, din plina strada, ca au nevoie de bani ca sa isi plateasca creditele sau sa isi creasca pruncii.

“Ne amagesc deja de prea mult timp cu aceasta marire. Suma nu este foarte mare si de ea ar beneficia toti salariatii din sistemul sanitar. Este un numar destul de mare de angajati care au credite bancare, care se descurca greu cu banii. In situaţia in care pana miercuri, 29.10.2014, nu vor fi gasite soluţii pentru cresterea salariilor intregului personal din sistemul sanitar si de asistenţa sociala, prin aprobarea unui act normativ, membrii Consiliului Naţional au decis pichetarea sediului Guvernului Romaniei”, a explicat presedintele Sanitas Cluj, Stefan Roman.

Seful sindicalistilor clujeni vorbeste despre neajunsurile care i-au facut pe oameni sa iasa in strada, despre cat de importanti sunt cei 100 de lei pentru cei care muncesc zilnic in spitalele statului.

“Asta trebuie sa  inteleaga guvernantii. Ca aici se munceste cu oameni, nu cu suruburi. Iar oamenii bolnavi, se stie, sunt mult mai dificili decat cei sanatosi. In cazul de fata, cu lipsa de personal cu tot, e o suprasolicitare atat fizica, cat si psihica”, explica Stefan Roman.

Liderul Sanitas mai spune ca astazi va avea loc o intalnire intre reprezentantii sindicatului si ministrul Muncii, Rovana Plumb, care va fi decisiva pentru dhotararea de a se iesi in strada peste doua zile.

sursa foto: www.capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *