Editorial

Măsurici de speriat viruselul

Scris de 51

Acum un an ziceam că cea mai bună soluție pentru a scăpa de coronavirus e să filtrăm România prin pâine. Văd că nimeni nu s-a obosit să încerce asta și de aia suntem unde suntem. Dacă nici măcar sfânta tradiție strămoșească de a ne filtra necazul prin pâine nu o mai respectăm, chiar ne merităm soarta.

În schimb, România este prima țară din lume care luptă împotriva coronavirusului cu măsurici. O măsură poate lua orice țară dezvoltată, dar măsurica e rezervată adevăraților lideri vizionari. Se știe că, dacă diminutivezi virusul, acesta devine aproape inofensiv. Deci, împotriva unui virusel nu poți lupta decât cu măsurici.

Astfel, autoritățile au anunțat o nouă măsurică pentru a combate acest virusel răuț. Se pare că vom intra în case cu o oră mai devreme, adică la 22:00 în loc de 23:00. Oricum, coviduț era speriat și de ora 23:00, dar cu ora 22:00 i-am băgat mortul în casă. Și strategia de ore a statului e devastatoare. Plănuțurile pentru perioada următoare sunt să intrăm în căsuțe la 21:30, apoi la 21:00, apoi la 20:30 și tot așa. Acest război psihologic poartă numele de „jumătățica de orică” și are rolul de a-l face cu nervii pe virusel. Într-un final, va ceda.

O altă măsurică e să închidem localurile la interior, dar doar pe ale fraierilor. Se știe că viruselul nu suportă cluburile de fițe, așa că aici se pot organiza în continuare petreceri fără restricții. De fapt, sunt doar niște chefulețe pentru șmecherași, așa că nu încurcă pe nimeni. Viruselul a încercat odată să intre la un chefuleț din ăsta ilegal și a fost bătut cu bestialitate de bodyguarduți.

Apoi, deschidem localurile la interior, dar doar la 30% din capacitate. Se știe că viruselul e foarte cuminte și ascultător. Dacă îi zici să se pună doar pe 70% dintr-o încăpere și să ignore 30%, apoi așa face! Că altfel ia bătăiță la fundic! Din nou, cei 30% sunt arbitrari, pentru că adevărații bagabonței fac pișulică pe legi și umplu localurile până la refuz. Măscuțe? Ce e aia măscuță, când tu ești bombardieraș? Distanțare socială? Ești nebun la căpuț?

Apropo de măscuțe, autoritățile respectă atât de tare măsurica asta, încât, dacă doi tineri le atrag atenția unor polițiști că nu poartă măscuță, aceștia se supi, îi torturează și chiar fac pișulică pe unul dintre ei. Doar se știe că polițiștii, șmecherașii, politicienii și prostuții nu trebuie să poarte măscuță, pentru că viruselul nu se leagă de ei. Are și el niște standarde.

Și așa, din măsurică în măsurică, vom învinge și coviduțul ăsta. Iar țărișoara noastră va rămâne în istorie ca singura care n-a fost în stare să ia niște măsuri coerente, dar a învins viruselul prin măsurici. Sau o să ne trezim dracului că ditamai virusoiul ne-a tras-o prin toate găurile de la masca jerpelită pe care am tras-o peste România.ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 12 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 14 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 16 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 16 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 18 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 18 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Recomandările redacției
TOP CITITE