In vizor

Măștile de protecție ale Poliției Cluj vin de la niște ”reprofilați” din capitală

Scris de 144

Inspectoratul Județean de Poliție Cluj a comandat ieri, în baza unui acord cadru semnat în urmă cu câteva luni, încă o serie de măști de protecție pentru polițiști. Furnizorul este S.C. S.I.A.T. CONSULTING SERVICE S.R.L., firmă deținută de un politician din București, care s-a reprofilat de la protecția datelor la furnizare materiale sanitare. 

Pe 2 septembrie s-a semnat între IPJ Cluj și SIAT Consulting Service un acord cadru cu valoare minimă de 96.000 de lei și valoare maximală de aproape un sfert de milion. Prima comandă s-a făcut în aceeași zi: Achiziție de măști faciale de protecție respiratorie, de unică folosință, în valoare de 16.000 de lei. Cea de-a doua comandă s-a făcut în urmă cu o lună, pe 21 octombrie, în baza unui nou contract subsecvent, în valoare de 25.200 lei. 

* Potrivit actelor care au stat la baza procedurii de atribuire a contractului cadru, cei de la IPJ Cluj au avut de ales între 15 firme ofertante, iar  S.I.A.T. CONSULTING SERVICE S.R.L. pare să fi avut prețurile cele mai avantajoase. 

În acte, SIAT Consulting este deținută de doi asociați: Ilie Alexandru şi Ilie Emilian Ionuţ, cel din urmă fiind candidat pe lista PRU pentru Camera Deputaților şi pentru consiliul local din Sectorul 6  în 2016. În anii anteriori, firma s-a ocupat mai ales cu protecţia datelor cu caracter personal. Ilie Emilian Ionuț a înființat o firmă de consultanță pe agricultură și cu fostul președinte al PRU, Bogdan Diaconu, însă planul lor s-a rispit între timp și firma a fost radiată. 

Obiectul principal al firmei îl constituie activități de consultanță în afaceri și management. 

Cei de la România Furată au descoperit în primăvară că societatea SIAT Consulting SIAT, o firmă cu un singur angajat, a avut 35 de contracte cu autorităţi publice, cărora le-a vândut mânuși, dezinfectanți, măști FFP2, viziere şi combinezoane în martie şi aprilie. Principalul produs vândut, măştile chirurgicale, se vindeau cu 5 lei bucata, comparat cu preţul standard de 2 lei disponibil pe site-uri de retail la vremea respectivă pentru produse cu aceleaşi specificaţii, un semn că firma nu era producătoare ci s-a ocupat cu intermedieri pe durata pandemiei. 

S.I.A.T. CONSULTING SERVICE S.R.L. a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 146.339 de lei (puțin peste jumătate din valoarea maximală obținută în acordul cadru semnat cu IPJ Cluj), iar în 2018 o dubioasă cifră de afaceri nulă: 

 

Activitati de consultanta pentru afaceri si management


ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 9 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 11 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 11 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 12 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 12 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 12 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 13 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 13 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 14 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 15 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 16 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 16 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE