Politica

Mass-Media face curățenie în partidul lui Cioloș: Adrian Iordache și-a anunțat demisia din PLUS, pentru “păcatele tinereții”

Scris de 430

Partidul lui Dacian Cioloș, aflat încă în construcție, a anunțat deja că unul dintre membrii fondatori a renunțat la orice calitate în partidul PLUS. Prin urmare, PLUS are, în sfârșit, un membru de seamă în minus. Fără a oferi detalii suplimentare, PLUS a făcut un anunț scurt, conform căruia, avocatul Adrian Iordache, fiul lui Alexandru Iorache, despre care Marius Oprea, în calitate de istoric, a spus că a fost maior de securitate, și-a anunțat demisia din partid. 

“Unul dintre cei trei membri fondatori ai partidului PLUS, avocatul Adrian Iordache, a renunțat, joi, 24 ianuarie 2019, la orice calitate în cadrul PLUS”, au anunțat reprezentanții PLUS.

Adrian Alexandru Iordache era secretar general al PLUS, potrivit Registrului partidelor politice.

sursa foto: stiri.plus

În urma dezvăluirilor Ziar de Cluj, în care istoricul Marius Oprea afirma că partidul lui Dacian Cioloș a fost construit de un fost ANCHETATOR de la Securitate, PLUS s-a aflat în centrul unui scandal, iar ca urmare, până și reprezentanții mișcării #rezist s-au dezis de prezența lui Dacian Cioloș pe scena politică. 

Potrivit unui articol scris recent de Marius Oprea, Cioloș a ținut probabil să nu divulge numele fondatorilor partidului. Toți fondatorii partidului, aşa cum apar pe site-ul Tribunalului Bucureşti sunt de la Casa de Avocatură „Iordache & Partners”, fondată în 1992 de Alexandru Iordache, Caius Dobrescu și Sorin Matei drept ”maiorul Alexandru” de la Securitate, coordonatorul anchetei penale la care Marius Oprea a fost supus în vara anului 1988. 

Conform sursei citate, secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș este Iordache Adrian Alexandru (”managing partner” la „Iordache Partners”) și fiul fostului nostru anchetator, ”maiorul Alexandru”, de la Serviciul de anchete penale al Securității Municipiului București. Preşedintele partidului este o anume Daneş Raluca Florina (senior associate la firmă) și vicepreşedinte este Iordache Iulia (soţia secretarului general și nora lui Alexandru Iordache). Partidul Libertății, Unității și Solidarității condus de Dacian Cioloș a fost înființat, așadar, ca partid de familie al fostului anchetator de la Securitate al lui Marius Oprea.

CITEȘTE ȘI: Dezvăluire INCENDIARĂ. Istoricul Marius Oprea: Partidul lui Dacian Cioloș a fost construit de un fost ANCHETATOR de la Securitate 

După ce a apărut informația potrivit căreia în spatele Partidului PLUS se află un fost securist, Mișcarea Rezist a luat atitudine în acest sens și i-a solicitat lui Dacian Cioloș să facă un pas în spate: 

”Am tăcut când “gurile rele” spuneau că Dacian e fiu de milițian, la fel ca Dragnea.
Am tăcut când “gurile rele” spuneau că Dacian a fost membru Vatra Românească, organizație a cărei apariție a fost facilitată de foști ofițeri ai Securității.

Am tăcut când “gurile rele” spuneau că Dacian a lucrat întreaga lui carieră exclusiv la stat, încă din 1994.

Am tăcut când Dacian s-a apucat să facă pe gentlemanul cu o vită arogantă care îl ignoră pe Președintele României votat de peste 6 milioane de români.

Am tăcut pentru că în jurul RO100 și MRI s-au strâns niște oameni aparent valoroși, cu principii sănătoase, oameni care pot schimba România în bine. Oameni noi.

Am tăcut pentru că nu ne plac tătucii și nu avem încredere în partidele conduse de tătuci, așa cum sunt PSD, ALDE și UDMR.

Dar, Daciane, când spui că “sigur se poate ‘demonstra’ că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate” noi îți spunem să mai tai dracului din ele că întreaga ta viață, activitate și carieră reprezintă o serie lungă de astfel de “demonstrații”.

Reprezentații #rezist amintesc și despre accidentul pe care l-a săvârșit fiul lui Alexandru Iordache în 2001 și apoi a scăpat basma curată pentru că tata a intervenit unde trebuie.

Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș este Iordache Adrian Alexandru (”managing partner” la „Iordache Partners”) și fiul fostului nostru anchetator, ”maiorul Alexandru”, de la Serviciul de anchete penale al Securității Municipiului București. Presa locală scria în 2001 că Adrian Iordache, ”un șofer de 23 ani posesor al unui jeep Mitsubishi Pajero cu numărul B-35-PAJ” a accidentat un polițist în misiune, pe motocicletă, în stațiunea Mamaia.

Victima, plutonierul de poliție Stoian a fost convins de către Alexandru Iordache să nu depună plângere, pentru a aplana un posibil dosar penal.  

CITEȘTE ȘI: Mișcarea Rezist se ia de Dacian Cioloș și îl sfătuiește să umble mai ușor cu pianul pe scări când spune că toți putem avea o legătură cu Securitatea

Despre securiştii întâmplători din viaţa şi opera lui Dacian Cioloş

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 11 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 12 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 12 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 13 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 13 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 14 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 14 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 14 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 14 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 15 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 15 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 15 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE