Politica

Mass-Media face curățenie în partidul lui Cioloș: Adrian Iordache și-a anunțat demisia din PLUS, pentru “păcatele tinereții”

Scris de 430

Partidul lui Dacian Cioloș, aflat încă în construcție, a anunțat deja că unul dintre membrii fondatori a renunțat la orice calitate în partidul PLUS. Prin urmare, PLUS are, în sfârșit, un membru de seamă în minus. Fără a oferi detalii suplimentare, PLUS a făcut un anunț scurt, conform căruia, avocatul Adrian Iordache, fiul lui Alexandru Iorache, despre care Marius Oprea, în calitate de istoric, a spus că a fost maior de securitate, și-a anunțat demisia din partid. 

“Unul dintre cei trei membri fondatori ai partidului PLUS, avocatul Adrian Iordache, a renunțat, joi, 24 ianuarie 2019, la orice calitate în cadrul PLUS”, au anunțat reprezentanții PLUS.

Adrian Alexandru Iordache era secretar general al PLUS, potrivit Registrului partidelor politice.

sursa foto: stiri.plus

În urma dezvăluirilor Ziar de Cluj, în care istoricul Marius Oprea afirma că partidul lui Dacian Cioloș a fost construit de un fost ANCHETATOR de la Securitate, PLUS s-a aflat în centrul unui scandal, iar ca urmare, până și reprezentanții mișcării #rezist s-au dezis de prezența lui Dacian Cioloș pe scena politică. 

Potrivit unui articol scris recent de Marius Oprea, Cioloș a ținut probabil să nu divulge numele fondatorilor partidului. Toți fondatorii partidului, aşa cum apar pe site-ul Tribunalului Bucureşti sunt de la Casa de Avocatură „Iordache & Partners”, fondată în 1992 de Alexandru Iordache, Caius Dobrescu și Sorin Matei drept ”maiorul Alexandru” de la Securitate, coordonatorul anchetei penale la care Marius Oprea a fost supus în vara anului 1988. 

Conform sursei citate, secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș este Iordache Adrian Alexandru (”managing partner” la „Iordache Partners”) și fiul fostului nostru anchetator, ”maiorul Alexandru”, de la Serviciul de anchete penale al Securității Municipiului București. Preşedintele partidului este o anume Daneş Raluca Florina (senior associate la firmă) și vicepreşedinte este Iordache Iulia (soţia secretarului general și nora lui Alexandru Iordache). Partidul Libertății, Unității și Solidarității condus de Dacian Cioloș a fost înființat, așadar, ca partid de familie al fostului anchetator de la Securitate al lui Marius Oprea.

CITEȘTE ȘI: Dezvăluire INCENDIARĂ. Istoricul Marius Oprea: Partidul lui Dacian Cioloș a fost construit de un fost ANCHETATOR de la Securitate 

După ce a apărut informația potrivit căreia în spatele Partidului PLUS se află un fost securist, Mișcarea Rezist a luat atitudine în acest sens și i-a solicitat lui Dacian Cioloș să facă un pas în spate: 

”Am tăcut când “gurile rele” spuneau că Dacian e fiu de milițian, la fel ca Dragnea.
Am tăcut când “gurile rele” spuneau că Dacian a fost membru Vatra Românească, organizație a cărei apariție a fost facilitată de foști ofițeri ai Securității.

Am tăcut când “gurile rele” spuneau că Dacian a lucrat întreaga lui carieră exclusiv la stat, încă din 1994.

Am tăcut când Dacian s-a apucat să facă pe gentlemanul cu o vită arogantă care îl ignoră pe Președintele României votat de peste 6 milioane de români.

Am tăcut pentru că în jurul RO100 și MRI s-au strâns niște oameni aparent valoroși, cu principii sănătoase, oameni care pot schimba România în bine. Oameni noi.

Am tăcut pentru că nu ne plac tătucii și nu avem încredere în partidele conduse de tătuci, așa cum sunt PSD, ALDE și UDMR.

Dar, Daciane, când spui că “sigur se poate ‘demonstra’ că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate” noi îți spunem să mai tai dracului din ele că întreaga ta viață, activitate și carieră reprezintă o serie lungă de astfel de “demonstrații”.

Reprezentații #rezist amintesc și despre accidentul pe care l-a săvârșit fiul lui Alexandru Iordache în 2001 și apoi a scăpat basma curată pentru că tata a intervenit unde trebuie.

Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș este Iordache Adrian Alexandru (”managing partner” la „Iordache Partners”) și fiul fostului nostru anchetator, ”maiorul Alexandru”, de la Serviciul de anchete penale al Securității Municipiului București. Presa locală scria în 2001 că Adrian Iordache, ”un șofer de 23 ani posesor al unui jeep Mitsubishi Pajero cu numărul B-35-PAJ” a accidentat un polițist în misiune, pe motocicletă, în stațiunea Mamaia.

Victima, plutonierul de poliție Stoian a fost convins de către Alexandru Iordache să nu depună plângere, pentru a aplana un posibil dosar penal.  

CITEȘTE ȘI: Mișcarea Rezist se ia de Dacian Cioloș și îl sfătuiește să umble mai ușor cu pianul pe scări când spune că toți putem avea o legătură cu Securitatea

Despre securiştii întâmplători din viaţa şi opera lui Dacian Cioloş

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 7 hours Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 8 hours Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 11 hours Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 13 hours Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
 • Acum 1 day Politica
  Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii: „Un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat. Astfel de declarații nu corespund standardelor europene”
 • Acum 1 day Reportaj
  INTERVIU – Claudiu Olenici, președintele Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului: „E și rușine pentru un oraș care se compară cu Barcelona și mâine poate și cu New York, să aibă dejecții pe râul care trece prin mijlocul Grădinii Botanice!”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu: Nu sunt un mare fan al reducerii TVA, trebuie să definim produse strategice la care să plafonăm prețul
 • Acum 1 day Justitie
  Evazioniștii de la Cridov au toate șansele să revină în forță, după ce Tribunalul Cluj a ridicat sechestrul pentru peste 2 milioane de lei
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  1,3 MILIOANE EURO profit pentru Telenav Software Cluj-Napoca, cel mai mare profit din istoria firmei
 • Acum 1 day Justitie
  Soții Cătinean de la Gherla, condamnați pentru cămătărie. Adrian Cătinean a primit închisoare cu executare
 • Acum 1 day Din oras
  Calea Someșeni este inundată după fiecare ploaie. City managerul Gheorghe Șurubaru: “Situația este complicată pentru că va trebui să facem o săpătură”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE