Politica

Marius Nicoara il acuza pe Seplecan ca blocheaza dezvoltarea Aeroportului

Senatorul Marius Nicoara, fost presedinte al Consiliului Judetean si sustinatorul lui Mihai Seplecan, actualul presedinte al CJ Cluj, il critica dur pe acesta si il acuza ca blocheaza dezvoltarea Aeroportului International Avram Iancu Cluj.

“Constat cu uimire ca dupa o suita de proiecte ratate (cel putin din punct de vedere al terrmenelor si al costurilor): Centrul de Deseuri, Drumul Rachitele – Ic Ponor, RADPP, Clujana SA, SC Paza si Protectie, TETAROM IV, Cluj Arena, Consiliul Judetean Cluj, fara nici o justificare, blocheaza si dezvoltarea aeroportului. Conform Master Planului General de Transport al Romaniei, Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj este obligat ca pana in anul 2025 sa se conecteze la calea ferata. Cu toate acestea, conducerea Consiliului Judetean prin presedintele institutiei prezinta prefectului judetului Cluj informarea nr. 12608 / 13.07.2015 in care concluzioneaza nepromovarea proiectului de intermodalitate”, arata Nicoara.

Contrar celor sustinute de Consiliul Judetean Cluj, Ministerul Transporturilor informeaza prin adresa nr. 30312 / 06.08.2015 ca proiectul de intermodalitate este inclus in Master Planul General de Transport al Romaniei.
Senatorul a facut si o interpelare ministrului Transporturilor saptamana trecuta.

“Solicit o intalnire la nivel inalt intre institutiile direct implicate in implementarea proiectului, respectiv, Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, Consiliul Judetean Cluj, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, CNCF CFR SA si CNADNR. Observ ca arhitectul sef al judetului in mod intentionat si fara nici o justificare, intarzie eliberarea Certificatelor de Urbanism si a Autorizatiilor de Construire necesare pentru proiectele aeroportului. S-a ajuns in situatia periculoasa ca din cauza intarzierilor nejustificate sa fie pusa in pericol siguranta traficului aerian pe Aeroportul Cluj. De ce presedintele Consiliul Judetean Cluj nu doreste extinderea pistei de decolare – aterizare la 3500 m? Spun toate acestea deoarece Consiliul Judetean Cluj a avut in bugetul pe anul 2015 un milion de lei pentru realizarea Studiului de fezabilitate pentru extinderea pistei de decolare – aterizare si desi suntem la finele anului nu s-a demarat nimic in acest sens”, a mai aratat Nicoara.

Senatorul PNL cere CJ sa elibereze in termenul legal si cu celeritate avizele si autorizatiile solicitate.

“Avand in vedere ca toate aceste proiecte sunt cuprinse in Strategia de Dezvoltare a Judetului Cluj 2014 – 2020, constat cu amaraciune si tristete ca presedintele Consiliului Judetean Cluj si aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Cluj, NU respecta strategia judetului, strategie care este acceptata de catre toate formatiunile politice. Constat ca din cele 10 masuri asumate de catre Presedintele Consiliul Judetean Cluj la intalnirea din data de 12.08.2015, pentru dezvoltarea Aeroportului International Avram Iancu Cluj, nu s-a rezolvat aproape niciuna. Astfel, solicit public luarea masurilor necesare pentru realizarea Strategiei de Dezvoltare a Judetului Cluj atat in ce priveste aeroportul cat si celelalte institutii si societati subordonate”, a conchis senatorul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *