In vizor

Marinela Marc: ”Directorii școlilor din Cluj care le cer bani părinților ar trebui să-și dea DEMISIA”

Inspectorul Școlar General Marinela Marc a precizat că părinții nu vor trebui să dea bani la școli pentru dezinfectanți, plexiglas sau alte materiale deoarece școlile au primit de la Consiliul Local suficienți bani. Iar directorii care le cer părinților bani ar trebui să își dea demisia. 

”Dacă se întâmplă acest lucru în municipiul Cluj-Napoca acel director ar trebui să își dea demisia. Domnul primar Emil Boc a rectificat de trei ori bugetul pentru a le asigura sumele necesare pentru tot ce este nevoie. Vineri am avut o întâlnire cu toți directorii din municipiu, cu domnul primar și prefect și le-a ținut să mai transmită un ultim necesar dacă ceva le-a scăpat. S-au acordat sume colosale de la bugetul Consiliului Local: pentru dezinfectanți, pentru plexiglasuri, pentru echipamente, pentru camere noi, pentru sistem integrat audio-video. Dacă în acest moment în municipiul Cluj-Napoca sunt directori care cer de la părinți bani, ar trebui să își dea o demisie de onoare. Înseamnă că nu a fost în stare să estimeze corect nevoile școlii, pentru că s-a răspuns la toate solicitările. Sub nicio formă nu vom admite să cerem bani de la părinți pentru nimic”, a declarat Marinela Marc.

Ziar de Cluj vă prezenta ieri situația semnalată de un părinte de la școala Nicolae Titulescu din Gheorgheni acolo unde părinților li s-ar fi cerut bani pentru covorașe cu dezinfectant, plexiglas sau sticluțele cu dezinfectant din fiecare clasă. 

”Peste câteva zile începe școala, iar la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” se solicită părinților procurarea de covorașe dezinfectante și asigurarea dezinfectanților pentru clasă. Oare acestea vor trebui asigurate de toți părinții de preșcolari / elevi din județ sau era de datoria școlilor să se pregătească pentru începerea anului școlar și să doteze clasele cu cele necesare?? De asemenea, s-a pus problema plății unei sume fixe pentru utilizarea platformelor online”, sesizează un părinte.

Citește și:

O școală din Cluj-Napoca le cere părinților bani pentru dezinfectanți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *