In vizor

Marinela Marc: ”Directorii școlilor din Cluj care le cer bani părinților ar trebui să-și dea DEMISIA”

Scris de 439

Inspectorul Școlar General Marinela Marc a precizat că părinții nu vor trebui să dea bani la școli pentru dezinfectanți, plexiglas sau alte materiale deoarece școlile au primit de la Consiliul Local suficienți bani. Iar directorii care le cer părinților bani ar trebui să își dea demisia. 

”Dacă se întâmplă acest lucru în municipiul Cluj-Napoca acel director ar trebui să își dea demisia. Domnul primar Emil Boc a rectificat de trei ori bugetul pentru a le asigura sumele necesare pentru tot ce este nevoie. Vineri am avut o întâlnire cu toți directorii din municipiu, cu domnul primar și prefect și le-a ținut să mai transmită un ultim necesar dacă ceva le-a scăpat. S-au acordat sume colosale de la bugetul Consiliului Local: pentru dezinfectanți, pentru plexiglasuri, pentru echipamente, pentru camere noi, pentru sistem integrat audio-video. Dacă în acest moment în municipiul Cluj-Napoca sunt directori care cer de la părinți bani, ar trebui să își dea o demisie de onoare. Înseamnă că nu a fost în stare să estimeze corect nevoile școlii, pentru că s-a răspuns la toate solicitările. Sub nicio formă nu vom admite să cerem bani de la părinți pentru nimic”, a declarat Marinela Marc.

Ziar de Cluj vă prezenta ieri situația semnalată de un părinte de la școala Nicolae Titulescu din Gheorgheni acolo unde părinților li s-ar fi cerut bani pentru covorașe cu dezinfectant, plexiglas sau sticluțele cu dezinfectant din fiecare clasă. 

”Peste câteva zile începe școala, iar la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” se solicită părinților procurarea de covorașe dezinfectante și asigurarea dezinfectanților pentru clasă. Oare acestea vor trebui asigurate de toți părinții de preșcolari / elevi din județ sau era de datoria școlilor să se pregătească pentru începerea anului școlar și să doteze clasele cu cele necesare?? De asemenea, s-a pus problema plății unei sume fixe pentru utilizarea platformelor online”, sesizează un părinte.

Citește și:

O școală din Cluj-Napoca le cere părinților bani pentru dezinfectanțiULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 7 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 12 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 24 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 1 day In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 1 day Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 1 day In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 3 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 3 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE