Sport

Marieta Anastasescu, după greva angajaţilor de la “U” Cluj: „Echipa nu trebuie afectată în ultimele etape, decisive pentru play-off””

Scris de 138

Administratorul judiciar al Universităţii Cluj, Marieta Anastasescu, a ţinut să explice situaţia la zi a clubului de fotbal, la câteva ore după ce greva angajaţilor a fost declarată legală.

Conducerea lui “U” a prezentat, în prealabil, un tabel cu banii care ar fi fost viraţi în ultimele luni către personalul din cadrul clubului, iar Marieta Anastasescu şi-a exprimat dorinţa ca angajaţii să sprijine în continuare activitatea Universităţii, formaţie care încă se luptă pentru accederea în play-off.

„Considerăm că echipa nu trebuie afectată în ultimele etape, decisive pentru calificarea în play-off, şi am convingerea că, atât fanii, cât şi personalul clubului doresc acest lucru. Dacă se va realiza obiectivul, «U» va câştiga, va fi un plus pentru club, pentru palmaresul său, indiferent care va fi entitatea juridică ce va asigura continuitatea, actuala societate sau noua entitate. Cred că cei ce au rămas în societate în acest an competiţional, deşi au fost înştiinţaţi din vară asupra limitelor financiare, cât şi asupra faptului că încercăm a găsi un investitor (aceasta fiind unica şansă ca echipa să evoluze în liga 2) au fost animaţi de dorinţa ca «U» să nu moară. Salariaţii au susţinut în faţa judecătorului, conform celor aflate din presă, că nu a existat o întrerupere totală a activităţii societăţii, atât la nivelul echipelor de juniori cât şi la nivelul echipei mari. Acest lucru mă determină să sper că ei vor fi alături de echipă în aceste ultime meciuri decisive pentru atingerea ţelului, de calificare în play-off”, este o parte din comunicatul Marietei postat pe site-ul Universităţii.

Aceasta s-a referit şi la vânzarea clubului, menţionând că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, îl va sprijini pe Emil Boc pentru ca „U” să continue pe o altă societate, controlată de Primărie, anunta CJSport.ro..

„Personal, dau asigurări că, în cazul în care negocierile pentru vânzarea societăţii vor eşua sau dacă soluţia financiară oferită de investitor nu va fi capabilă a asigura continuarea activităţii sportive în condiţii proprii, voi face toate demersurile în competenţa mea pentru a asigura continuitatea de către noua entitate, pregătită pentru această eventualitate de către autorităţi. Aşa cum, prin colaborarea instituţională dintre Primărie şi noi s-a realizat conservarea drepturilor Primăriei asupra mărcii «U», tot aşa vom sprijini orice demers pentru conservarea celorlalte drepturi sportive legate de club”, a mai spus administratorul judiciar, care a subliniat şi faptul că Universitatea Cluj „se confruntă cu greutăţi financiare, întrucât fondurile din activitatea directă şi din sponsorizările atrase sunt insuficiente pentru acoperirea cheltuielilor, de la meciurile echipelor de juniori şi ale echipei mari, la plata la zi a salariilor”.

Un tabel cu achitarea acestor salarii către angajaţii clubului, în perioada iulie 2015 – martie 2016, a fost postat pe site-ul echipei de fotbal, din care reiese că doar în ianuarie şi februarie angajaţii nu ar fi primit bani. Aceştia, însă, au intrat în grevă menţionând că au salarii restante chiar şi pe şase luni.

 

foto: stiridesport.roULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 14 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 17 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 18 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 18 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 20 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 21 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 22 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 22 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 22 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE