Sport

Marieta Anastasescu, după greva angajaţilor de la “U” Cluj: „Echipa nu trebuie afectată în ultimele etape, decisive pentru play-off””

Administratorul judiciar al Universităţii Cluj, Marieta Anastasescu, a ţinut să explice situaţia la zi a clubului de fotbal, la câteva ore după ce greva angajaţilor a fost declarată legală.

Conducerea lui “U” a prezentat, în prealabil, un tabel cu banii care ar fi fost viraţi în ultimele luni către personalul din cadrul clubului, iar Marieta Anastasescu şi-a exprimat dorinţa ca angajaţii să sprijine în continuare activitatea Universităţii, formaţie care încă se luptă pentru accederea în play-off.

„Considerăm că echipa nu trebuie afectată în ultimele etape, decisive pentru calificarea în play-off, şi am convingerea că, atât fanii, cât şi personalul clubului doresc acest lucru. Dacă se va realiza obiectivul, «U» va câştiga, va fi un plus pentru club, pentru palmaresul său, indiferent care va fi entitatea juridică ce va asigura continuitatea, actuala societate sau noua entitate. Cred că cei ce au rămas în societate în acest an competiţional, deşi au fost înştiinţaţi din vară asupra limitelor financiare, cât şi asupra faptului că încercăm a găsi un investitor (aceasta fiind unica şansă ca echipa să evoluze în liga 2) au fost animaţi de dorinţa ca «U» să nu moară. Salariaţii au susţinut în faţa judecătorului, conform celor aflate din presă, că nu a existat o întrerupere totală a activităţii societăţii, atât la nivelul echipelor de juniori cât şi la nivelul echipei mari. Acest lucru mă determină să sper că ei vor fi alături de echipă în aceste ultime meciuri decisive pentru atingerea ţelului, de calificare în play-off”, este o parte din comunicatul Marietei postat pe site-ul Universităţii.

Aceasta s-a referit şi la vânzarea clubului, menţionând că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, îl va sprijini pe Emil Boc pentru ca „U” să continue pe o altă societate, controlată de Primărie, anunta CJSport.ro..

„Personal, dau asigurări că, în cazul în care negocierile pentru vânzarea societăţii vor eşua sau dacă soluţia financiară oferită de investitor nu va fi capabilă a asigura continuarea activităţii sportive în condiţii proprii, voi face toate demersurile în competenţa mea pentru a asigura continuitatea de către noua entitate, pregătită pentru această eventualitate de către autorităţi. Aşa cum, prin colaborarea instituţională dintre Primărie şi noi s-a realizat conservarea drepturilor Primăriei asupra mărcii «U», tot aşa vom sprijini orice demers pentru conservarea celorlalte drepturi sportive legate de club”, a mai spus administratorul judiciar, care a subliniat şi faptul că Universitatea Cluj „se confruntă cu greutăţi financiare, întrucât fondurile din activitatea directă şi din sponsorizările atrase sunt insuficiente pentru acoperirea cheltuielilor, de la meciurile echipelor de juniori şi ale echipei mari, la plata la zi a salariilor”.

Un tabel cu achitarea acestor salarii către angajaţii clubului, în perioada iulie 2015 – martie 2016, a fost postat pe site-ul echipei de fotbal, din care reiese că doar în ianuarie şi februarie angajaţii nu ar fi primit bani. Aceştia, însă, au intrat în grevă menţionând că au salarii restante chiar şi pe şase luni.

 

foto: stiridesport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *