Cateva simple spasme musculare. Si o placere intensa ce nu poate fi descrisa pentru ca trebuie trait. Se cheama orgasm si este cel mai mare paradox din lumea sexului.
Pentru majoritatea barbatilor, atractia sexuala consta in perspectiva voluptoasa a orgasmului. Relatiile se leaga si se dezleaga in functie de calitatea – sau absenta – orgasmelor. Si totusi ultimele se reduc doar la o vaga urma de placere. La naiba, poti avea orgasm si in somn! Este destul de amuzant, desi putini barbati gasesc in orgasm ceva de ras.
Poate unul dintre motivele seriozitatii este acela ca, precum erectia, orgasmul nu este legat doar de corp. Nimic nu stimuleaza mai bine un orgasm decat emotia impartasita. Si nimic nu-l inhiba mai tare decat tensiunea unor sentimente negative.
Ce este orgasmul? Undeva, in procesul de transport al spermei, apare o senzatie – orgasmul – si pe deasupra o senzatie minunata. Relatia dintre orgasm si ejaculare este descris diferit, in functie de persoana pe care o intrebi.
In mod traditional, in cultura noastra se spune ca orgasmul si ejacularea apar simultan – ejacularea fiind aceea secventa din organism in cursul careia se elimina spermatozoizii. Din aceasta perspectiva, orgasmul are doua etape, constand din pregatirea spermei pentru expulzie si, respectiv, expulzia propriu-zisa din penis.
Prima etapa se numeste emisie. Emisia consta, in esenta, din contractii de pregatire. Prostata, ampula canalelor deferente, veziculele seminale si uretra se contracta si trimit spermatozoizii la baza uretrei. Urmeaza expulzia: muschii pelvisului se contracta, uretra se relaxeaza si sperma este aruncata cu putere in penis.
In zilele noastre, castiga popularitate o noua perspectiva asupra orgasmului: emisia (faza de contractii) este inceputul orgasmului si poate exista chiar daca nu este urmata de expulzie. Asadar, placerea orgasmului poate fi traita si fara ejaculare (care in mod normal este urmata de faza refractara sau perioada de repaus, in care excitatia scade si corpul se pregateste pentru un alt orgasm).
Intarziind sau amanand ejacularea, excitatia sexuala se mentine la un nivel ridicat si barbatul poate avea orgasm multiplu. Acesta difera de orgasmul multiplu cu ejacualre (si perioade scurte de repaus), pe care majoritatea barbatilor mai tineri le pot avea.
Exploratorii sexualitatii masculine au nu unul sau doua, ci mai multe orgasme in cursul unui act sexual prelungit. Pare grozav, nu-i asa? Exista doua situatii. Prima: ai saisprezece ani, un penis tare ca piatra si un apetit sexual care te face sa explodezi de fiecare data cand te asezi pe toaleta. A doua, mai realista pentru noi toti: explorezi sexul spiritual.
De ce spiritual? Pentru ca de sute si mii de ani sexul a fost inglobat in sisteme sofisticate de dezvoltare spirituala de catre anumite civilizatii ale lumii. Ceea ce nu inseamna ca trebuie sa-ti lasi un cioc Fu Manchu sau sa porti turban. Dar o atitudine deschisa te poate ajuta: sa accepti alte pozitii decat cea a misionarului si posibilitatea de a avea orgasm multiplu.
Stim ca faza de contractii dintr-un orgasm este strans legata de faza de expulzie – lansarea unei incarcaturi de versiuni miniaturale ale propriei tale persoane in vagin sau in lume. Daca invatam sa ne oprim stimularea, fie ca ea se produce prin actul sexual sau prin masturbare, putem bloca tranzitia spre explozie si ramane la faza de emisie, in timpul careia prostata se contracta pentru a-si elimina fluidele, intr-un fel de prejaculare.
Senzatiile care insotesc contractiile prostatei se pot numi “orgasmul fazei de contractii”. Acolo incepe orgasmul masculin si acolo poate ramane. Cand gandesti asa, lasi in urma experienta sexuala comuna si ajungi in… stratosfera.