Eveniment

Marea Lojă Națională a României: George Ivașcu nu a preluat conducerea. El a fost exclus din Lojă încă din februarie

Marea Lojă Națională a României (MLNR) dezminte faptul că actorul George Ivașcu a preluat conducerea MLNR. Mai mult, acesta a fost exclus din Lojă. Marea Lojă Națională din România este condusă de prof. univ. dr. Radu Bălănescu. Într-un articol publicat sâmbătă seara de fanatik.ro, se arată faptul că George Ivașcu a fost ales Mare Maestru. În acel material, a fost publicată chiar o scrisoare trimisă de actor către Frații Francmasoni Regulari.

Redăm integral dezmințirea transmisă presei de către MLNR:

„În urma apariției unor materiale de presă bazate pe informații false privind așa-zise alegeri și schimbare a conducerii Mari Loji Naționale din România, pentru corecta informare a publicului și din respect față de profesionalismul mass-media, vă transmitem următoarele:

Domnul George Ivașcu, așa-zis “Mare Maestru al MLNR”, este exclus din Marea Lojă Națională din România, prin Hotărârea Tribunalului Masonic, întrunit la data de 11 februarie 2021, rămasă definitivă prin neapelare, din data de 28 martie 2021.

Marea Lojă Națională din România este condusă de prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Președinte de Onoare al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Regulare. Mandatul Marelui Maestru al MLNR, care a fost reconfirmat de majoritatea membrilor, prin alegeri statutare, în 2018, se încheie în luna noiembrie 2023.

Alegerile pentru înalta demnitate de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România vor avea loc în luna noiembrie 2023.

Împotriva unor cetățeni excluși din MLNR, care au răspândit informații false privind conducerea MLNR și au folosit ilegal însemnele MLNR a fost depusă plângere penală, în urma căreia există un dosar de cercetare penală pentru înșelăciune și contrafacerea unei mărci”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *