Rautacisme

Mare caracter! Achiziționarea clădirii Pelican de către Seplecan era din interes, cu Tișe este din necesitate. Între timp, tranzacția a căzut, se caută altă locație

Prin 2015, Consiliul Județean Cluj, prin președintele său de atunci, Mihai Seplecan, negocia preluarea clădirii de pe Calea Turzii nr. 178 K, pe care grupul maghiar KÉSZ începuse să o construiască încă din 2009, cu destinația: „Spitalul Universitar Pelican”. Din lipsă de finanțare, KÉSZ nu a mai definitivat proiectul și a scos imobilul la vânzare. Nici nu a anunțat Seplecan bine investiția, că senatorul Alin Tișe a și început să arunce în spațiul public acuze și acuzații cu privire la ceva intenții ascunse de para-ndărăt ale colegului său de partid.

“Am purtat discuții cu Petru Șușcă, directorul Spitalului Județean și Cornel Aldea, managerul de la Spitalul de Copii să găsim o soluție potrivită. Ulterior, trebuia să ne decidem ce spital va fi relocat acolo. Decizia mea mergea către Spitalul Județean, pentru că ei aveau mai mare nevoie. Împreună cu colegii de la Consiliul Județean am găsit două clădiri, în prima fază, una era cea de pe Tăietura Turcului – Tetarom și una era pe Calea Turzii – clădirea unde trebuia să fie Spitalul Pelican, proaspăt scos la vânzare. Discuțiile au fost foarte avansate, au participat directori de spitale, am trimis adrese către Ministerul Sănătății și ni s-a răspuns că imobilul de pe Tăietura Turcului nu se pretează și în acel moment am decis pentru Calea Turzii. În acel moment, a ieșit Alin Tișe public și m-a acuzat că am interese, la fel ca și în situația cu deșeurile, și că aș vrea să cumpăr clădirea de pe Tăietura Turcului deoarece este fosta clădire a unui prieten al lui Marius Nicoară. Eu intrasem într-un conflict cu Marius Nicoară, deci de ce i-aș fi făcut eu interesele? Acum îmi dau seama cum privea Tișe lucrurile atunci pentru că hoțul striga hoțul întotdeauna. M-a acuzat și în cazul clădirii de pe Calea Turzii”, a declarat Mihai Seplecan, pentru Ziar de Cluj.

Trei ani mai târziu, clădirea declarată de către Tișe improprie pentru relocarea spitalului de copii și bun de cumpărat numai din interese de paran-dărăt, devine tocmai bună pentru a fi cumpărată în administrația sa.

Numai că, între timp, pe clădirea Pelikan au înghițit-o alții, așa că Tișe doar ne-a mai demonstart o dată că este un individ mărunt care lucrează strict pentru el și imaginea sa, confundând viaa pe bani publicu cu viața personală. Ca o paranteză, să nu fiu acuzat de răutăcisme sau bârfe: cât timp David Ciceo, directorul de la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca i-a fost de folos lui Tișe, acesta i-a suflat în fund mai ceva ca vântul în pânzele Bricului Mircea. De partea lui Ciceo s-a avântat Tișe în lupta în care l-a zdrobit, călcat în picioare și exclus din partid pe Seplecan. De mână cu Marius Nicoară, altă poamă a politicii clujene care se mută upă interes dintr-un partid în altul, a făcut asta. De vreo doi ani, de când s-a rupt lanțul de iubire cu Ciceo, Tișe îl atacă pe acesta fix cu ceea ce-I reproșa lui Seplecan că face. Acum, când mușchiul încordat al președintelui Tișe dorește să, chipurile, “pună ordine”, Aeroportul nu mai este în pericol de a fidestabilizat? Nu, firește.

La fel și cu clădirea Pelican – cu Seplecan era din interes, cu Tișe este din necesitate. Mare caracter!

Interesant este că băiatul nu renunță la achiziționarea unei clădiri pentru Spitalul de Copii – ceea ce este lăudabi, având în vedere faptul că acesta funcționează în clădiri retrocedate – încă de pe vremea primului său mandat. Așa că, dacă ar fi avut bun simț, nu goană după imagine, Tișe ar fi rezolvat această problemă acum aproape 10 ani, sau nu i-ar fi pus talpă acum 3 ani. Dar Tișe este maestru la pus tălpi – v-am mai scris, vă voi mai scrie cum a pus tălpi în interesul răposatului Vereș la toate soluțiile privind depozitele de deșeuri care i s-au perindat pe sub simandicosu-i nas.

Deci, lăudabil (chiar dacă foarte târziu): administrația județeană reia negocierile în vederea achiziției altei clădiri, decât cea vizată inițial, care să poată fi transformată într-un spitatal monobloc pediatric.

Avem primit recomandările tehnice din partea conducerii Spitalului de Copii, precum și din partea Direcției de Sănătătate. Clădirea trebuie să aibă anumite dimensiuni, să respecte o serie de cerințe privind amenajarea unităților spitalicești. Ca atare, în funcție de aceste recomandări lansăm o nouă ofertă în piață, și sper că vom găsi clădirea cea mai potrivită în care să putem muta spitalul de copii, cu toate secțiie aferente”, a precizat preșdintele Consiliului Județean, Alin Tișe, pentru Actual de Cluj. El a adăugat că administrația județeană dispune de banii necesari pentru achiziția clădirii. ”Avem 50 de milioane de euro disponibili. Sunt banii pe care i-am împrumutat pentru lucrări de investiții. Din această sumă am cheltuit până în prezent doar 7 milioane de euro, pentru lucrări la drumuri. Nu a fost necesar să cheltuim mai mult din acest împrumut pentru că în cea mai mare parte, pentru lucrările de întreținere a drumurilor au venit bani din programul național de dezvoltare. Ca atare, dacă găsim clădirea pentru spital,  o putem achiziționa oricând”, a spus Tișe.

PS: “Avem primit” informația și ne bucurăm să se întâmple ceva concret. Observ că dăncileza este molipsitoare. De criticat, am criticat caracterul mărunt al omului, nu inițiativa sa copy-paste după a lui Mihai Seplecan. Și remarc cum slugile de presă se gudură pe lângă Tișe, făcându-se că nu observă cât au halit cu polonicul când îl înjurau pe Seplecan la comandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *