Editorial

Marcel Ciolacu, viitorul premier. Popotarul Ciucă, hoţ agramat, trebuie să plece!

Scris de 1,072

O fi venit secretarul de stat al Apărării din SUA să îl aburce pe tronul de la Palatul Victoria pe popotarul Nicolae Ciucă, dar nu-l va mai putea scăpa nici dracu de demisie. Opinia publică şi presa nu vor accepta dubla măsură. Nu au fost iertaţi atâţia alţii în spate, de ce ar fi iertat popotarul Ciucă?

Unii vor spune că o eventuală demisie a sa, pe care eu o cred foarte probabilă datorită presiunii media şi a opiniei publice, ar putea crea o criză politică fără precedent. Păi, mai criză şi mai fără precedent ca perioada octombrie-noiembrie 2021, nu cred că ar mai putea să fie.

Ce criză politică să fie, când lucrurile sunt simple? Coaliţia a stabilit o „rotativă”, PNL a lua primul chibrit, s-a ars cu Ciucă, se retrage „mumos” şi vine PSD la guvernare.

Cred cu toată tăria că, Marcel Ciolacu trebuie să îşi asume postura de premier, fiindcă numai aşa vom vedea dacă această Coaliţie şi această „rotativă” au fost vorbe în vânt spuse pentru proşti, sau au fost parte dintr-un plan politic matur, de salvare a României din rahatul în care este.

O să se supere peneliştii? Dar de ce să se supere, ce pesediştii s-au supărat când Ciucă şi PNL şi-au arogat întâietatea în “rotativă”?

E rândul PSD şi, mai ales, e rândul lui Marcel Ciolacu, e momentul să îl vedem cu adevărat la treabă, dacă n-o fi numai gura de el.

Plagiatul lui Ciucă este un moment nasol şi nu avem timp de experimente la Palatul Victoria cu Rafila ca premier. PSD este cel mai mare partid din România şi din Parlament şi venirea sa la guvernare s-a simţit chiar şi în aceste puţine săptămâni, unde miniştrii PSD au arătat că sunt oameni de stat şi au risipit ceaţa şi bâlbâielile generate de incompetenţa coaliţiei useristo-liberale.

Că vrea, că nu vrea, că l-or lăsa băieţii din Pădure, sau nu, Marcel Ciolacu este obligat să preia frâiele guvernului şi să conducă România.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 12 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 13 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 13 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 14 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 15 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 15 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 15 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 15 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 16 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 16 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 17 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
UMILĂ OPINIE Editorial

Burlescul fotbalului românesc

Adică despre grotescul situaţiei de a face sport cu cocalari, bişniţari şi săgeţi cu muci […]

Recomandările redacției
TOP CITITE