Politica

Marcel Ciolacu susține că mesajul lui Klaus Iohannis pune cruce alegerilor anticipate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține punctul de vedere al președintelui Klaus Iohannis și arată că nu se va forța ajungerea la alegeri anticipate.

”Ca și om politic niciodată nu exclud nicio variantă. Ca și om de stat, din punctul meu de vedere, este exclus să avem anticipate, deoarece România are nevoie de stabilitate. Suntem într-o criză regională de securitate și nu cred că România, Europa și parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA în acest moment își permit alegeri anticipate sau alytfel de crize în România. Uitați-vă la ce se întâmplă la țările din jur”, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Rotația de la conducerea Guvernului este posibilă și se va întâmpla, afirma luni președintele Klaus Iohannis.

Iohannis nu vrea alegeri anticipate

„Această coaliție a apărut ca un rezultat al rațiunii politice. România a fost în multiple crize. Politicienii au înțeles că România trebuie guvernată de un guvern cu susținere multiplă în Parlament. Așa s-a ajuns la Guvernul Ciucă, un guvern care a trecut prin criza energetică sau cea de solidaritate. Sunt mulțumit de cum s-a guvernat, s-a trecut cu succes prin criză. A, că nu toate detaliile s-au rezvolvat? Nu cred că se aștepta cineva la asta. E o coaliție complicată între PSD și PNL. Întrebarea care se pune în spațiul public e cum se continuă fiindcă în câteva luni sau săptămâni trebuie să se producă rotația. Eu cred că această rotație e viabilă și se va întâmpla. În același timp, această rotație va veni cu probleme care vor fi negociate. Mă voi implica pentru bunul mers al lucrurilor. E complicat de ajuns la alegeri anticipate, va fi decizia coaliției și eu mă voi implica pentru a garanta stabilitatea țării. Până la urmă, alegeri vor fi, cel mai târziu până la finalul anului viitor. Eu sunt convins că această coaliție va merge mai departe”, a  spus Iohannis.

https://www.facebook.com/PartidulSocialDemocrat/videos/611547607673965/