Politica

Marcel Ciolacu le cere miniștrilor și parlamentarilor adoptarea de urgență a două legi cruciale

Premierul Marcel Ciolacu le-a transmis miniștrilor și parlamentarilor că este nevoie de o nouă legislație în privința șoferilor care se urcă drogați la volan și a cerut să se vină cât mai rapid cu o nouă lege. De asemenea, premierul a cerut mobilizare totală pentru a trece în Camera Deputaților legea care elimină păcănelele din oraș.

”Discutăm și despre lista priorităților legislative ale Guvernului pentru actuala sesiune parlamentară. Iar aici, pe lângă reforma sistemului de asistență socială, vorbim despre măsurile de reducere a evaziunii fiscale și despre cele privind reorganizarea extinsă a administrației! Este obligatorie eficientizarea aparatului de lucru și comasarea unor instituții care sunt total anchilozate!

Altă urgență majoră este în privința legislației privind prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri. Este, evident, nevoie de o nouă legislație antidrog care să răspundă eficient realității dure de azi și să transpună normele și bunele practici europene.

Aștept acest proiect din partea colegilor de la Ministerul de Interne, Justiție și Ministerul Sănătății. Ne trebuie tărie și hotărâre ca să umblăm și la cauză, nu doar la efecte și să trecem la destructurarea rețelelor de traficanți!

O prioritate este și legea de organizare și exploatare a jocurilor de noroc, unde avem un scop clar: vrem să eliminăm din orașe păcănelele! Legea a trecut deja de Senat, urmează dezbaterea la Camera Deputaților și interesul nostru este să o vedem adoptată rapid!”, a anunțat Marcel Ciolacu.