Politica

Marcel Ciolacu îl invită pe Nehammer în România: ”Numai așa se poate convinge și singur de eforturile ţării noastre şi ale poporului nostru de a adera la spațiul Schengen”

Scris de 357

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a invitat vineri, printr-o scrisoare oficială, pe Cancelarul austriac, Karl Nehammer să vină în România. Ciolacu îi transmite oficialului austriac că numai așa se poate convinge și singur de eforturile ţării noastre şi ale poporului nostru de a adera la spațiul Schengen.

 • Președintele PSD îi mai spune liderului austriac că românii sunt “la fel de europeni ca austriecii” iar acesta ar trebui să nu uite că România este „în prima linie a frontului cu Rusia” și „avem mare grijă de granițele noastre”.
Redăm textul scrisorii integral:

”Domnule cancelar,

Prin decizia dumneavoastră, 19 milioane de români au fost lipsiți de dreptul legitim de a fi parte a spațiului Schengen. Dacă decizia dumneavoastră ar fi fost corectă, România trebuia astăzi să se bucure într-o horă a fraternității alături de toată Europa.

Pentru că suntem la fel de europeni ca austriecii. Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece fac de ani de zile afaceri foarte bune în România. Și, nu uitați, noi suntem cei aflați în prima linie a frontului cu Rusia, deci avem mare grijă de granițele noastre.

Trebuie să vedeți cu ochii dumneavoastră, Karl Nehammer! Trebuie să veniți în România să vă convingeți singur de eforturile țării mele și ale poporului meu. Trebuie să vedeți cum e să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Rusia. Să vedeți ce înseamnă sute de km de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vedeți cum am găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vedeți cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin portul Constanța. Să vedeți cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin!

Trebuie să veniți în România și să vă convingeți de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la Viena și pentru că România și aliații săi din NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni. Austria este sigură și datorită României, Karl Nehammer!

Vă invit împreună cu ministrul de Interne în România. Să vedeți toate eforturile pe care țara mea le-a făcut în această perioadă! Adevărul și dreptatea sunt de partea noastră și ele vor învinge întotdeauna!”.


ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 15 hours Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 17 hours In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 20 hours In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 20 hours In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 20 hours In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 20 hours Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
 • Acum 20 hours PubliNews
  Vrei să vezi cele mai spectaculoase rase de pisici? Vino în acest weekend la Iulius Mall, unde are loc WCF International Cat Show!
 • Acum 23 hours In vizor
  HUEDIN: O MIZERIE DE ȘCOALĂ. AlinTișe, președintele CJ Cluj și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, fac pase cu pisica moartă a responsabilității
 • Acum 23 hours Eveniment
  GREVA PROFESORILOR prelungește încheierea mediilor şi înscrierea la BAC la clasele a XII-a
 • Acum 23 hours General
  A început protestul polițiștilor din penitenciare: Aceștia refuză să intre la serviciu timp de patru ore și nu vor ieși cu deținuții la muncă
 • Acum 23 hours Analiza
  Klaus Iohannis i-ar fi convocat la Cotroceni pe Ciucă și pe Ciolacu. Poate pentru a ”găsi” bani pentru stingerea conflictului cu sindicatele din Învățământ. Dar ce se întâmplă dacă își dă Ciucă demisia, că nu sunt bani, iar Ciolacu nu vrea să-i preia funcția (că nu sunt bani)?
 • Acum 2 days In vizor
  Iohannis ar gira și el ceva, dar încă nu știe ce. Liderii de sindicat i-ar trăda nițel pe sindicaliștii din stradă. La cum arată lucrurile, va fi precum a mai fost și mai presus de atât. Adică FÂS!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE