Politica

Marcel Ciolacu îl invită pe Nehammer în România: ”Numai așa se poate convinge și singur de eforturile ţării noastre şi ale poporului nostru de a adera la spațiul Schengen”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a invitat vineri, printr-o scrisoare oficială, pe Cancelarul austriac, Karl Nehammer să vină în România. Ciolacu îi transmite oficialului austriac că numai așa se poate convinge și singur de eforturile ţării noastre şi ale poporului nostru de a adera la spațiul Schengen.

  • Președintele PSD îi mai spune liderului austriac că românii sunt „la fel de europeni ca austriecii” iar acesta ar trebui să nu uite că România este „în prima linie a frontului cu Rusia” și „avem mare grijă de granițele noastre”.
Redăm textul scrisorii integral:

”Domnule cancelar,

Prin decizia dumneavoastră, 19 milioane de români au fost lipsiți de dreptul legitim de a fi parte a spațiului Schengen. Dacă decizia dumneavoastră ar fi fost corectă, România trebuia astăzi să se bucure într-o horă a fraternității alături de toată Europa.

Pentru că suntem la fel de europeni ca austriecii. Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece fac de ani de zile afaceri foarte bune în România. Și, nu uitați, noi suntem cei aflați în prima linie a frontului cu Rusia, deci avem mare grijă de granițele noastre.

Trebuie să vedeți cu ochii dumneavoastră, Karl Nehammer! Trebuie să veniți în România să vă convingeți singur de eforturile țării mele și ale poporului meu. Trebuie să vedeți cum e să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Rusia. Să vedeți ce înseamnă sute de km de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vedeți cum am găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vedeți cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin portul Constanța. Să vedeți cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin!

Trebuie să veniți în România și să vă convingeți de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la Viena și pentru că România și aliații săi din NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni. Austria este sigură și datorită României, Karl Nehammer!

Vă invit împreună cu ministrul de Interne în România. Să vedeți toate eforturile pe care țara mea le-a făcut în această perioadă! Adevărul și dreptatea sunt de partea noastră și ele vor învinge întotdeauna!”.