Politica

Marcel Ciolacu îl descrie, fără să-l nominalizeze, pe Ludovic Orban: ”A fost un premier accidental”

Premierul Marcel Ciolacu a lansat un atac la adresa fostului premier Ludovic Orban, pe care îi acuză că a dus deficitul bugetar al României la peste 9%. Ciolacu nu l-a nominalizat pe Orban, dar l-a catalogat drept un ”premier accidental”.

”Știm cu toții că România a avut un deficit de 9,2%, cel mai mare din UE. Acest deficit a venit după o perioadă cu un deficit de sub 3%. Toate acestea s-au întâmplat într-o perioadă în care a fost un prim-ministru accidental în România. Sperăm că astfel de accidente să nu se mai întâmple.

Anul acesta trebuie să ne încadrăm la sub 4,4% deficit. Trebuie să ne încadrăm în acel deficit pentru că avem un acord cu Uniunea Europeană, singura țară din UE care are un astfel de acord, care poate să influențeze fondurile europene alocate României și mai grav ar putea afecta reformele din PNRR.

Nu vom lua nicio decizie până nu vom vorbi cu marii actori din fiecare domeniu, iar eu cred că nu este oportun să introducem taxe noi.

Au existat măsuri luate de fostul premier Nicolae Ciucă, am luat și eu o serie de măsuri. Trebuie să continuăm această politică prin care să avem o creștere bazată pe investiții, nu pe consum.”, a spus Marcel Ciolacu.

https://www.facebook.com/PartidulSocialDemocrat/videos/753446319852224