Politica

Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere

Liderul PSD Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, afirmă miercuri că fotbalul nu este politică şi că frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. El cere UEFA să retragă imediat acordul pentru folosirea de către Federaţia de Fotbal din Ungaria a hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere, transmite News.ro.

  • ”Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea de către Federaţia de Fotbal din Ungaria a hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere”, spune preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu arată că ”preşedintele FRF, care este membru în Comitetul Executiv al UEFA, trebuie să ceară de urgenţă revenirea asupra acestei decizii”.

”Salut poziţia echilibrată a preşedintelui CNCD, Csaba Asztalos, şi sper ca acest model să fie preluat atât de oficialii maghiari, cât şi de cei de la UEFA. UEFA- Football is not politics!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Asociaţia maghiară de fotbal (MLSZ) a aprobat introducerea de bannere care să înfăţişeze o hartă a Ungariei istorice la meciurile echipei naţionale. Potrivit unui comunicat publicat marţi pe site-ul său, MLSZ a solicitat o poziţie clară din partea Uniunii Europene (UEFA) şi a grupului său antidiscriminare (FARE) cu privire la problema autorizării afişării simbolului istoric.