Politica

Marcel Ciolacu face jocurile în PSD: “Prioritatea mea nu e Congresul. Dacă e nevoie de o conducere autoritară, stabilim un Congres”

Marcel Ciolacu recunoaște, voalat, că își dorește să ajungă președintele PSD, unde deține funcția interimară. Ciolacu a pus în stand-by un Congres al partidului și a dat exemplu o greșeală pe care a făcut-o Viorica Dăncilă.

”Voi candida la o anumită funcție. Ca șef al partidului trebuie să ai niște victorii, pe care să le arăți. Prioritatea mea nu e Congresul. Fără să aduc vreun reproș doamnei Dăncilă, s-a grăbit, în virtutea funcției de prim-ministru, de a face repede Congresul și a se vedea aleasă. A fost ceva fals și au urmat decizii pripite și grăbite, chiar și cea de a candida. Prefer să rămân în ritmul meu și am apărat aceste legi electorale. Eu cred că am apărat ceva esențial pentru democrație. Cu acest precedent mult prea periculos pentru România, când venea cineva la guvernare putea schimba iar.

Nu cred că era graba de a mă vedea eu președinte sau unii să fie concurenți. Unele modificări statutare le-am prezentat săptămâna trecută. Nu vii cu o echipă, ci cu un program, în baza căruia să strângi forțe politice sau sindicate. Avem o victorie de etapă. Dacă e nevoie de o conducere autoritară, stabilim un Congres. Dacă stilul meu mai larg de a conduce e pe plac, eu nu am nicio problemă să îl continuăm.

Congresul nu era decis. Eu nu vreau să fiu penibil și să fac greșelile pe care le-au făcut alții. În acest moment, Congresul e programat pentru 29 februarie, dar eu sunt deschis la orice.

Va si un Congres extraordinar, în care se va alege un președinte interimar. Apoi, va fi un Congres ordinar, la începutul anului viitor, în care va fi ales președintele definitiv.”, a spus Marcel Ciolacu, joi seara, la Gândurile lui Cristoiu, emisiune de pe Mediafax, citat stiripesurse.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *