Din oras

Mancarea saracilor, bataia de joc a transportatorilor

Ajutoarele europene pentru saracii Clujului au ajuns in capitala Ardealului rasturnate si neconforme. Dupa usile TIR-urilor care au transportat alimentele stau sute de kilograme cutii imprastiate.

“Ajutoarele europene care vor fi dstribuite incepand de luni au venit in TIR-uri, unde marfa e rasturnata, nu se poate descarca cu motostivuitorul. Sunt chestii care tin de transportator si de firmele care sunt angajate in programul acesta. La incarcare, marfa ar trebui sa fie pusa pe europaleti, conform normelor si standardelor, ca atunci cand se incarca in camion, sa nu se rastoarne in curbe sau la franare. Si atunci cand ajunge la destinatar, acesta sa nu fie pus in situatia sa respinga marfa, ca nu-i conforma. Sunt cutii distruse si asa mai departe”, spune o sursa din cadrul Primariei Cluj-Napoca, care zice ca ajutoarele au venit de la Bucuresti.

Contractul de furnizare pachete alimente in cadrul Fondului de Ajutor European destinat celor mai defavorizate persoane 2014 s-a incheiat pe 2 decembrie 2014 cu asocierea dintre SC LIBRO EVENTS SRL si SC NEI GUARD SRL, in calitate de furnizori. Atat graficul de livrare cat si responsabilitatea pentru celelalte aspecte legate de derularea contractului apartin furnizorului. Relatia acestuia este directă (furnizor – responsabil UAT) programul fiind conceput astfel.

SC Libro Events a avut, anul trecut, o cifra de afaceri de aproape 7 miliane de lei, iar in 2012 de peste 11 milioane de lei.

Primaria municipiului Cluj-Napoca a anuntat saptamana aceasta ca luni incepe distribuirea alimentelor furnizate in cadrul programului POAD 2014, potrivit H.G. nr. 799/2014, modificat si completat, privind implementarea Programului operational Ajutorarea persoanelor defavorizate.

Numarul total de persoane incrise pe liste este de 13.839, la acest numar se vor adauga si persoane de pe liste suplimentare.

Cantitatea de alimente de care va beneficia fiecare persoana este ambalata in doua cutii, iar o cutie contine trei kilograme de faina alba, paste fainoase, doua kilograme de ulei, doua de zahar, trei de faina de porumb, patru conserve din carne de porc, trei conserve din carne de vita si o conserva de pate.

In acest an, livrarea produselor se realizeaza din doua puncte de distributie, care au fost stabilite pe baza repartitiei zonale a municipiului, utilizate si pentru serviciile de salubrizare menajera, astfel incat cetatenilor sa le fie mai usor sa identifice carei zone apartin si carui centru de distributie sa i se adreseze.        
         
Centrul de distributie numarul 1, pe str. Calea Baciului nr. 18, deserveste cartierele Zorilor, Manastur, Grigorescu, Dambu Rotund si o parte din zona centrala. Centrul de distributie numarul 2, pe bulevardul Muncii nr. 8 este pentru cartierele Gheorgheni, Marasti, Someseni, Iris-Bulgaria si o parte din zona centrala.

Cantitatea de alimente de care va beneficia fiecare persoana este ambalata in doua cutii, iar o cutie contine trei kilograme de faina alba, paste fainoase, doua kilograme de ulei, doua de zahar, trei de faina de porumb, patru conserve din carne de porc, trei conserve din carne de vita si o conserva de pate.
       
                 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *