Desi nu mai sunt atat de multe si variate standuri cu produse culinare, bauturi sau accesorii de gatit ca in alti ani, editia din acest a a Cupei Polus in Gastronomie a atras din nou multi clujeni dornici sa savureze preparate si arome noi. Parcarea de la Polus Center a fost amenajata ca o cazarma, cu multe ceaune, cutii de „armament”, bucatari costumati in militari si motociclete militare de razboi.
Mirosuri imbietoare se simteau sambata inca de pe pasarela de la Polus Center, inainte de a ajunge la zona din parcare amenajata pentru campionat. Aroma de fasole la ceaun, amestecata cu cea de carne fripta pe gratar si mirodenii nestiute, toate cu usor iz de gaz metan, de la buteliile folosite de catre participantii la concurs.
La intrarea in zona manifestarii se gaseau multe standuri cu dulciuri, acadele, ciocolata de casa, bomboane si prajituri.
Vizavi, standurile producatorilor de vin si apoi cel cu branzeturi si paine de casa.
Tema editiei este Military Kitchen Show, asa ca intregul decor a fost amenajat pe masura, in tonuri de kaki si camuflaj. Nu lipsesc lazile de armament, ceaunele ca la cazarma, dar si doua motociclete spectaculoase, vedetele „scenografiei”.
Adevarata vedeta este, insa, mancarea care se pregatea pe vremuri pentru militari. Cozile care se formeaza rapid la fiecare stand care gateste in acest stil sunt impresionante.
Unii partiipanti la eveniment ii zoreau chiar pe bucatari sa termine mai repede, in timp ce altii si-au cumparat preparate de la standurile cu vanzare.
La staduri se mai gaseau si dulceturi.
Mai tarziu au aparut si cateva personaje in costume militare care au fost luati in primire de catre fotografi.
Evenimentul este organizat de Asociatia Euro Est Alternativ si continua si pe parcursul zilei de duminica, 14 septembrie. Participa bucatari din Romania, Austria, Israel, Serbia, Finlanda, Suedia, Cipru, Ungaria, Portugalia, Cipru, Azerbaidjan, Elvetia, Italia, Coreea de Sud, Malta, Iordania si Albania.