Din oras

Mănăștur, patria gunoaielor! Strada Șesului, uitată de Primăria Cluj-Napoca în totalitate

Strada Șesului din Cluj-Napoca seamănă cu rampa de gunoi de la Pata Rât. Firmele de la salubritate nu își fac treaba și asta se vede. Grav este că Primăria Cluj-Napoca nu sancționează firmele de curățenie, care iau banii clujenilor, in timp ce gunoaiele rămân pe străzi.

De cum cobori de la Biserica Calvaria spre strada Șesului ai impresia că ești în sălbăticie. Toată panta dintre Grădini Mănăștur și Plopilor este plină de vegetație uscată și gunoaie de tot felul. Sticle, moloz, PET-uri, lemne, pungi  și altele sunt văzute la tot pasul.

Prima problema apare încă de la biserica de la Calvaria. Reprezentanții acestei instituții și-au făcut curățenie în curte, au reparat și reabilitat, iar molozul rămas și crengile uscate de la copaci au fost aruncate pe deal în jos, în loc să fie adunate și duse într-un loc special amenajat pentru gunoaie.
Mai cobori câteva trepte și dai de grădinile care dau numele cartierului – Grădini Mănăștur. Nici în 2015 Primăria Cluj-Napoca nu le-a interzis  proprietarilor să mai cultive și să crească animale printre blocuri.

Alte trepte spre strada Șesului și deja dai de mizerie, la propriu. Gunoaiele arucate de sus au ajuns la baza dealului, iar de aici nu se îndură nimeni să le adune. Ai parte de un peisaj demn de filmele de groază. Crengi, PET-uri, brad de Crăciun, multe altele.  Și ca să fie ca la țară, un izvoraș curge printre mizeriile de la baza dealului.

Pe toată strada Șesului, la baza dealului dintre Grădini Mănăștur și Plopilor, mormanele de gunoaie zac de ani buni. Ne dăm seama după culoarea PET-urilor, care s-au șters în timp.

Locatarii de pe strada Șesului s-au obișnuit să trăiască cu gunoaiele sub geam, se pare, sau sunt nepăsători la ce se întâmplă în jurul lor. Așa s-ar explica și faptul că reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca spun că nu au avut reclamații din zonă. Aceștia promit că vor trimite o echipă de control în zonă și se va face curățenie.

Imagini dezolante precum acestea pot fi văzute pe majoritatea străzilor din cartierul Mănăștur și nu numai. În tot orașul sunt străzi îngropate în gunoaie și nimeni nu face nimic. Rămâne de văzut ce măsuri va lua primarul Emil Boc împotriva firmelor de curățenie, după ce „și-a dat seama” că „Orașul Comoară” se află îngropat în gunoaie.

Edilul Clujului a somat firmele de curățenie, zilele trecute, să-și facă treaba bine. În cazul în care orașul nu va fi curat, Boc promite că trece la sancțiuni dure. S-o vedem și pe asta!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *