Din oras

Managerul Sălii Polivalente, penelistul Ionuț Rusu, nu este susținut doar politic, ci și legal. BOC: „Îl susține legea, nu-l susțin eu. Nu am putere de a interveni…” Cazul va fi cercetat administrativ

Întrebat de «cazul» Ionuț Rusu – managerul Sălii Polivalente, în privința căruia în spațiul public au apărut informații potrivit cărora ar fi lovit un subordonat, provocându-i traume în zona craniului – edilul Emil Boc a declarat că, personal, nu îl susține pe directorul Polivalentei, acesta fiind susținut „de lege”. 

CITEȘTE ȘI: Protejatul lui Boc, Ionuț Rusu, șeful Sălii Polivalente, a lovit alaltăieri un subordonat provocându-i traume în zona craniului. De ce acceptă Boc o asemenea rușine de manager? Rusu: „Tiriac s-a aruncat singur pe jos!”

„Cum să-l țin eu, adică de ce să-l țin eu? Nu. Îl susține legea, nu îl susțin eu. 

El are acolo un concurs, un consiliu de administrație, nu-mi este subordonat mie.

Legea trebuie să se aplice oricărui cetățean din acest oraș. Nu știu de ce credeți că el depinde de mine – nu are contract cu mine, nici administrativ, nici de altă natură. 

Are contract de performanță cu orașul – își face treaba, bine, nu face treaba, iar bine, ca orice funcționar care deține o funcție administrativă în acest oraș. 

Eu am cerut, doar, să se verifice în consiliul de administrație, pentru că e un subiect care, repet, nu pot să spun că nu l-am văzut, l-am văzut. Nu pot să spun că nu mă interesează, mă interesează.

Dar nu am putere de a interveni și de a spune care e sau nu e nedreptatea. Am cerut președintelui consiliului de administrație să facă verificările administrative necesare. 

Dacă este o anchetă, și penală, pe rol, aștept rezultatele anchetei și va răspunde exact cine este vinovat”, a declarat Emil Boc în cadrul unei conferințe. 

Potrivit lui Ionuț Rusu, scandalul în care ar fi fost implicat ar fi fost generat de un angajat problemă, care s-ar fi aruncat pe jos intenționat:

„E un angajat problemă, care se folosește de orice tertipuri ca să creeze motive pentru ca eu sa fiu demis. Repet, nu aș fi intervenit în discuție, dar este nereală situația: Paul Țiriac s-a aruncat pur și simplu pe jos! Există martori care vor susține acest lucru!”, a spus pentru Ziar de Cluj șeful Polivalentei.

În 2017, Rusu a fost implicat într-un caz similar, bruscând un angajat, nervos că acesta ar fi fost neatent și centrala de incendiu s-ar fi pornit în mod accidental. 

După achiziile scandaloase realizate de șeful Polivalentei, Ionuț Rusu, care și-a comandat din bani publici haine de lux, așa-numita anchetă administrativă derulată de consiliul de administrație s-a lăsat doar cu o sancțiune sub forma diminuării salariului cu 10% pentru o perioadă de 3 luni.

CITEȘTE ȘI: Ionuț Rusu a fost sancționat doar cu 10% din salariu/3 luni după achizițiile scandaloase din bani publici de la Sala Polivalentă: „Această problemă nu mai există nici faptic, nici scriptic”. Tarcea: Nu discutăm de un prejudiciu


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *