Afacerea zilei

Mamaia, Baile Felix si Valea Prahovei – destinatiile preferate de romani pentru vacanta de 1 Mai

Cu 10% mai multi turisti au mers in vacanta de 1 Mai pe litoralul romanesc, in timp ce pentru statiunile balneo-climaterice şi montane, care ofera şi facilitati spa, cererea s-a dublat fata de anul trecut. Mamaia, Baile Felix, Sovata şi Valea Prahovei au fost destinatiile cele mai cerute de clientii companiei de calatorii Eximtur, iar bugetul mediu pentru minivacanta de 1 Mai a fost de 200 de lei pe persoana.

Dintre destinatiile externe, Bulgaria a fost preferata pentru vacanta de 1 Mai de turiştii din sudul şi centrul tarii, datorita distantei scurte pana la statiunile bulgareşti, in timp ce Ungaria a fost cautata de cei din vestul tarii, in special pentru statiunile cu ape termale. Bugetul pentru pentru o vacanta de 3-4 nopti a fost de 190 de euro/persoana.

Cei cu un buget mai ridicat au preferat destinatii exotice precum Cuba si Republica Dominicana, unde au cheltuit in medie 900 de euro pe persoana. Procentul acestora este in crestere cu 5% fata de anul trecut. Cei care au optat pentru Emiratele Arabe Unite au avut nevoie de un buget mediu de 650 de euro.

”Cuba este, de altfel, o destinatie din ce in ce mai cautata de clientii EXIMTUR, creşterea inregistrata in 2014 fiind de 112%, in comparatie cu 2013. Semnificative sunt si vanzarile pentru Republica Dominicana, in primele trei luni ale anului, comparativ cu perioada similara a lui 2014, fiind cu 376% mai mari, in conditiile unui pret mediu pe pachet de 1.320 de euro/persoana. in ceea ce priveste Emiratele Arabe Unite, s-au vandut cu 79% mai multe vacante, la o valoare medie de 830 de euro/persoana”, declara Cristina Basarab, brand manager Eximtur.

Baile Felix ramane una dintre destinatiile preferate de clientii Eximtur in 2015, la concurenta cu litoralul, datorita investitiilor in hoteluri şi centre spa realizate in statiune. in perioada de Early Booking s-au cumparat cu 90% mai multe vacante fata de perioada similara din 2014, valoarea medie a pachetelor fiind de 151 de euro/persoana.

Si in cazul litoralului romanesc au crescut vanzarile de vacante spectaculos in primul trimestru al anului: cu 200% pentru Eforie Sud (73 de euro/persoana – valoarea medie a pachetului), 70% pentru Baile Herculane, destinatie care revine in preferintele turiştilor datorita factorilor de cura şi tratament (192 de euro/persoana – valoarea medie a pachetului), 48% Calimaneşti-Caciulata, pentru vacantele de tratament (119 euro/persoana – valoarea medie a pachetului), 28% pentru Cap Aurora (97 de euro/persoana – valoarea medie a pachetului), 19% pentru Saturn (129 de euro/persoana – valoare medie a pachetului).

Grecia ar putea fi destinatia verii, cu o creştere de o treime a vanzarilor in perioada de Early Booking, bugetul mediu fiind de 314 euro/persoana. Este urmata de Croatia, in revenire fata de 2014, Bulgaria, Spania, Turcia.

“In cazul city-break-urilor, am inregistrat o creştere de 79% a vanzarilor in primul trimestru al anului. Aceasta se datoreaza implementarii in companie a unei solutii tehnologice care permite cautarea şi rezervarea in baza de date a şase sisteme internationale de rezervare, care cuprind peste 200.000 de hoteluri din intreaga lume. in acest fel, consultantii Eximtur pot alcatui, pentru un client, pachetul optim de vacanta, cu cel mai bun pret pentru cazare sau bilet de avion”, precizeaza Cristina Basarab, brand manager Eximtur.

In 2015, interesul turistilor pentru croaziere şi circuite s-a pastrat, avantajulul acestora constituindu-l multitudinea de destinatii vizitate in decursul unei singure vacante. Turistii care au ales sa mearga in circuite au preferat destinatii precum Italia, Franta, Marea Britanie si chiar Statele Unite ale Americii. Numarul clientilor Eximtur care au optat pentru o vacanta pe mare a crescut cu aproximativ 61% in prima parte a anului 2015 fata de 2014.

Per total, Eximtur a inregistrat in primul trimestru vanzari de peste 11,1 milioane de euro, in creştere cu 5% fata de perioada similara a anului trecut.
Compania a realizat in 2014 o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro, in crestere cu 9% fata de anul precedent. 63% din suma a fost data de serviciile de business travel si organizare de evenimente oferite de divizia Eximtur Business.

Compania de calatorii EXIMTUR, cu 29 de agentii in 19 orase, dintre care 11 sunt francize si una online, fly.ro, patru centre de business travel la Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu si Timisoara, a fost infiintata in 1993 si are, in prezent, peste 150 de angajati.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *