Anchete

Mama Xanax de România: inculpata Litan Iana Dana! "XANAX de 0,25, 12 cutii" (STENOGRAME)

Rețeaua destructurată de DIICOT Cluj la sfârșitul săptămânii trecute o avea ca pilon secundar pe femeia ce era „campioană” la procurat medicamente. Vorbim de Litan Iana Dana, cea despre care anchetatorii susțin că a început să opereze ca traficant de droguri încă din 2016. Femeia reușea să își acopere urmele, fără ca activitatea ei infracțională să o lege de SC Matia Impex SRL Cluj-Napoca, unde ea era atât asociat cât și administrator.

Ironia sorții constă în faptul că firma putea efectua activități ce țin de vânzarea cu amănuntul a produselor farmaceutice. Însă din medicamente legale și o activitate asemenea, era cam greu să obții o cifră de afaceri aproape de două milioane de lei. Culmea că asociata ei, Ioana Mot nu apare cu calitate de suspect, martor sau inculpat în rechizitoriul DIICOT Cluj, lucru ce duce la concluzia că Iana acționa singură, atunci când procura Xanax pentru americani.

 

 

Muntean a recrutat-o

 

În schimbul unor sume substanțiale, Iana a început să colaboreze în acte cu Mac Farmacons SRL, firma liderului rețelei: Muntean Cosmin. Pe lângă ce se prezenta în acte, Iana procura medicamente în funcție de comenzile pe care le lua Muntean.

Potrivit anchetatorilor aceasta a obținut și ajutat la distribuirea drogurilor de risc mare prin site-urile de vânzări ale Mac Farmacons SRL.

Pe lângă Xanax, medicamentul pe care îl procura în cantități ridicate, Iana făcea trafic și de Codeină, Ultracod, Dormicum sau Midazolam), toate astea în timp ce era perfect conștientă că în mod legal nu poate face aceste tranzacții. Cu toate acestea, în schema de operare a rețelei de traficanți, Iana ocupa și pilonul de ambalare și etichetare a medicamentelor, pentru ca mai apoi acestea să fie lansate pe piața americană.

Pentru o imagine mai clară a modului de operare al acesteia, vă redăm o stenogramă interceptată de anchetatori, în faza de urmărire penală.

Implicarea inculpatei Litan Iana Dana prin intermediul Farmaciei Matia Impex reiese din convorbirea telefonică din 26.05.2017 purtată între angajații Mac Farmacons și o persoană de sex feminin de la Farmacia Matia Impex SRL:

 

O DOAMNĂ: 26.2017. Bun.

A.N.: Da. ALPRADE 1, 10 cutii

O DOAMNĂ: Mda.

A.N.: ANXIAR, 3 cutii.

O DOAMNĂ: Da.

A.N.: CODEINA BIOWELL, 20 de cutii.

O DOAMNĂ: Da.

A.N.: Ăăăăăă… FLAVIA, 4 cutii.

O DOAMNĂ: Da.

A.N.: DIAZEPAN GEDEON, 30 de cutii.

O DOAMNĂ: Da.

A.N.: TERAPIA, 29.

O DOAMNĂ: Da.

A.N.: NITRAZEPAN, 4 cutii.

O DOAMNĂ: Mda.

A.N.: REGENON cu 60, 6 cutii.

O DOAMNĂ: 6. Da.

A.N.: TRAMADOL de 50, 8 cutii.

O DOAMNĂ: Da.

A.N.: DIAGRA de 100, 8 tablete.

O DOAMNĂ: Da.

A.N.: XANAX de 0,25, 12 cutii.

O DOAMNĂ: Da.

A.N.: De 0,5…, mai aveţi?

O DOAMNĂ: Io…, io nu cred că mai avem…

A.N.: 2…

O DOAMNĂ: (n.l. neinteligibil, vorbesc simultan) între facturi.

A.N.: 2 cutii.

O DOAMNĂ: Habar n-am (n.l. neinteligibil) Să văd de 0,25 îi. (n.l. neinteligibil) mă împuşcă dacă le dau ultimele două, da…

A.N.: Da numa’ 2 aveţi?

O DOAMNĂ: Fix ultimele 2. Nu mai am, decât de 0,25 două rânduri.

A.N.: Atuncia nu…, nu-mi daţi.

O DOAMNĂ: Hai că le dau, acuma…

A.N.: Da? No bine.

O DOAMNĂ: Amu… (n.l. neinteligibil) de 0,25.

A.N.: Să nu vă certe.

O DOAMNĂ: Nu recunosc nimic. (n.l. râde)

A.N.: Aşa. Deci 2… De unu n-aveţi?

O DOAMNĂ: (n.l. neinteligibil) De unu, nu.

A.N.: Aşa. Bun. ZOLPIDEN 15 cutii.

O DOAMNĂ: Aha. Cincisprezece? Da. Atât? 

A.N.: Ă… 15, da. Atât.

O DOAMNĂ: Da.

A.N.: Da. Mulţumesc.

O DOAMNĂ: La revedere.

 

 

Inculpata Litan Iana Dana se află în prezent în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, după ce judecătorul Nora Boiciuc a decis să admită propunerea DIICOT Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *